Поділитись:

На Волині малий бізнес поповнив бюджети майже на 300 мільйонів гривень

Вівторок, 21 листопада 2017, 11:35

Упродовж січня - жовтня 2017 року до місцевих бюджетів Волині сплатили 295,5 мільйонів гривень єдиного податку. Це майже на 44 відсотка більше минулорічних показників за такий же період.

Про це повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

Аналітика переконує, що найбільшу суму надходжень – 212,4 мільйонів гривень єдиного податку, бюджети отримали від спрощенців – фізичних осіб.

"Саме фізичні особи – суб'єкти малого підприємництва, котрі працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, цього року спрямували до бюджетів громад на 55,3 відсотків більше єдиного податку. Враховуючи вагомий внесок суб'єктів малого бізнесу у фінансову самостійність громад представникам органів місцевої влади варто дбати про максимально сприятливий клімат для їх діяльності з тим, щоб в майбутньому отримати належні надходження до бюджету", – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що успішно розвиватися та збільшувати податкові відрахування представники бізнес-середовища зможуть лише в умовах рівноцінної конкуренції.

"Тож представники місцевого самоврядування, які володіють найповнішою інформацією про здійснювану на території громад підприємницьку діяльність, повинні переконувати всіх без винятку підприємців обов'язково офіційно зареєструватися та здійснювати діяльність з дотриманням норм трудового і податкового законодавства. В межах компетенції фахівці ДФС нададуть необхідні роз'яснення та адмінпослуги з тим, щоб виконання податкових зобов'язань не було обтяжливим обов'язком", – підсумувала Світлана Савчук.

Надрукувати
мітки:
коментарів