Поділитись:

На Волині зростає кількість хворих на кір

Середа, 29 листопада 2017, 09:38
На Волині зростає кількість хворих на кір

На сьогодні у Волинській області зафіксували 34 випадки кору, із них лабораторно підтверджено 15, у інших – дослідження тривають.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Захворювання почали реєструватись з кінця жовтня 2017 р. із двох завізних випадків (з Львівської та Закарпатської областей). Найбільша кількість хворих у м. Луцьку – 25 осіб. В Ківерцівському районі захворіли 5 людей, в Луцькому районі – 3, в Іваничівському районі – 1 випадок.

Переважно на кір хворіють діти – 28 осіб (82 %). Однак реєструється велика кількість хворих серед дорослих (6 осіб). Зазвичай хворіють ті, хто не був вакцинований проти кору (68 %). Аналіз випадків захворювання вияв, що з 34 хворих 20 осіб не отримали жодного щеплення проти кору, ще у 3-ох відсутні дані про щеплення, що також вважається відсутністю щеплення.

На Волині зареєстровано 2 спалахи цього захворювання. Головна причина – низький рівень охоплення щепленнями проти кору. В КЗ "Луцька ЗОШ № 25" захворіли 15 учнів початкових класів, з них 11 осіб (73 %) не отримали щеплення, відповідно до календаря. Друге вогнище – в с. Небіжка Ківерцівського району: там захворіла жінка та її четверо дітей, усі не щеплені. Наразі фахівцями лабораторного центру проводяться протиепідемічні заходи для припинення поширення інфекції в цих осередках та недопущення розповсюдження кору поза їх межами.

Під час проведення епідеміологічних розслідувань в осередках кору простежуються контакти і зараження дітей в позашкільних закладах. Тому керівникам гуртків, секцій потрібно звертати увагу на стан здоров'я учнів та не допускати до занять дітей з респіраторними явищами, оскільки саме з них і розпочинається хвороба.

Медики нагадують: єдиним шляхом профілактики кору та запобігання ускладнень від нього залишається проведення дітям профілактичних щеплень, внаслідок чого і виробляється імунітет до хвороби.

Надрукувати
мітки:
коментарів