Поділитись:

Нардеп звинуватив скандальне підприємство "Флора" у несплаті податків

Середа, 09 грудня 2015, 18:16

Волинське підприємство "Флора", яке розташоване у Шацькому районі та займається вирощуванням лохини, хочуть перевірити на предмет сплати податків.

Про це заявив 9 грудня на сесії Верховної Ради України народний депутат Ігор Гузь, - інформує депутат на власній сторінці у Facebook.

Нардеп із трибуни звернувся до Генерального прокурора України Віктора Шокіна та Романа Насірова із проханням перевірити факти сплати податків приватним підприємством "Флора".

"Дане підприємство орендує 176,6 гектарів землі сільськогосподарського призначення", – повідомляє Ігор Гузь.

Шацька райдержадміністрація зверталась до керівництва підприємства за необхідністю заключити договір щодо збільшення розміру орендної плати. Дирекція приватного підприємства відмовилася від будь-яких договорів.

До народного депутата звернулися керівники шацького місцевого самоврядування та керівництво Шацької райдержадміністрації із проханням посприяти вирішенню цієї проблеми.

Народний обранець зазначає: "Підприємство є досить прибутковим, оскільки з 1 гектара землі, на якому посаджено 3600 кущів ягід лохини, щорічно збирають 6-15 кг лохини. Ціна продажу ягід лохини за 1 кг у 2015 році становила від 50 до 100 гривень. Проте підприємство не сплачує належних сум до бюджету, документально свої доходи не опубліковує, трудові договори з найманими працівниками не оформляє".

Народний депутат вимагає, щоб Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров в терміновому порядку перевірив факти несплати податків приватним підприємством "Флора". У разі виявлення порушень законодавства Ігор Гузь просить забезпечити сплату податків до місцевого бюджету.

Надрукувати
мітки:
коментарів