Поділитись:

Пояснили, чому на "Ягодині" утворилася черга з вантажівок

Четвер, 07 грудня 2017, 11:11
Пояснили, чому на

З 1 грудня відновили видачу дозволів на поїздку територією Польщі при виконанні перевезень пасажирів та вантажів.

Про це інформує ГУ ДФС у Волинській області.

До цього часу ця процедура була призупинена у зв'язку із закінченням (або несвоєчасним отриманням) дозволів на здійснення міжнародних автомобільних перевезень Республікою Польщею.

Ковельський пункт видачі дозволів станом на 7 грудня видав їх більш ніж 2,5 тисяч. Відтак, усі вантажні автомобілі, які в очікуванні дозволу накопичились на парковках прикордонних з Польщею волинських міст та селищ, масово вирушили на "Ягодин" для завершення митного оформлення в режимі "експорт".

Відповідно, станом на 2 грудня в напрямку виїзду з України утворилася черга у 195 вантажівок, а 6 грудня станом на 20:00 у ній стояло уже понад 800 авто.

Згідно з технічними характеристиками та міжнародними договорами із суміжною стороною максимально допустима здатність цього пункту пропуску для вантажних автомобілів в режимі "експорт" становить 200 одиниць за зміну (400 за добу).

Митний пост "Ягодин" працює в штатному режимі, оформляючи за зміну на виїзд з митної території України від 190 до 215 транспортних засобів, проте таке навантаження є максимально допустимим, – пояснює начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький.

Надрукувати
мітки:
коментарів