Поділитись:

Децентралізаційна "тусовка" на Волині (фоторепортаж)

Середа, 13 грудня 2017, 21:00

"Такі синці під очима, як в тебе, можуть бути наслідком поганого харчування, недосипання та наявністю хімічних елементів в організмі. Будь обережним, бо всі турбуються через твою освіченість в сфері наркотичних речовин... І, до речі, тепер ти знову схуд?" – Сергій Кошарук.

Для мене форум "Регіональний розвиток Волині в контексті децентралізації" розпочався з короткої розмови з давнім другом, слова якого ви читали вище. Мій гонзо-стиль та знання, яких достатньо для роботи наркологом на півставки, зробили мені не найкращу репутацію людини, яка може зробити щось погане, або навіть трішки гірше ніж "щось погане". Благо, це ніяк не відображається на моїй журналістській діяльності, і я можу сміливо заявити, що ніяких заборонених елементів в моїй крові нема.

Після кількахвилинної бесіди заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук переключився на радника з питань демократичного врядування та керівника стратегічного департаменту ПРООН Маркуса Бранда.

В ресторані "Gosti" тихо грає музика, залом пересувається безліч голів ОТГ та фахівців різних галузей.

"Реформа децентралізації – одна з найуспішніших, що зараз відбувається в Україні. Волинська область в реалізації цих завдань не пасе задніх, і ми сьогодні зможемо про це поговорити та побудувати плани на майбутнє", – розпочав захід директор Центру розвитку місцевого самоврядування на Волині Анатолій Пархом'юк та передав слово для привітання представнику обласної влади.

"Олександре Веніаміновичу, зачекайте хвилинку, я маю виконати почесну місію", – раптово сказав Кошарук заступнику голови Волиньради Олександру Пирожику та вручив Пархом'юку грамоту та медаль від Кабінету Міністрів України.

Через декілька хвилин захід продовжився пленарним засіданням на тему "Стан та перспективи процесів децентралізації: успіхи та виклики". Поки з мікрофоном в руках говорив експерт групи "Реформа децентралізації" Реанімаційного Пакету Реформ Іван Лукеря, депутат Волинської обласної ради Вячеслав Рубльов та помічник народного депутата України Ігоря Гузя Андрій Бокоч вийшли надвір перекурити.

"Якого дідька...Треба приєднатися", – подумав я та підійшов до чоловіків.

Зненацька біля нас з'явився ще один обласний обранець громади Михайло Імберовський.

"От бачиш, Михайло, допоміг у створенні Смідинської ОТГ і всі кажуть, що ти в команді Гузя", – пожартував Бокоч, вітаючи політика.

Послухавши кілька хвилин розмову тріо щодо майбутнього прийняття бюджету Волині, повертаюся до залу, де слово надали Маркусу Бранду. Поважний іноземець зауважив, що чудово розуміє українську, проте не може нею спілкуватися і свій спіч провадив разом із перекладачем.

Коли засідання закінчилося, спікери підійшли до чарівної карти ОТГ Волині, де провели брифінг для журналістів.

"Ваші результати – це привід для гордості. Люди мали відвагу взяти справу у свої руки, переконати інших, що створення об'єднаної територіальної громади – це мудре, раціональне та ефективне рішення. Такого вдалого старту не було б, якби не робота команди Анатолія Пархом'юка. Ми, поляки, з радістю приймаємо у себе українських колег, ділимося досвідом та радіємо швидкості, з якою реформа впроваджується в Україні", – зазначив представникам ЗМІ президент "Фундації ініціатив менеджерських" поляк Павел Прокоп.

Після цього форум тривав ще близько 5 години. За цей час експерти та голови ОТГ дискутували з приводу стратегічного планування, економічного росту та секторальних реформ, які впроваджуються паралельно з реформою децентралізації.

Можливо, я безкінечно тупий або ж жахливо лінивий, проте уявлення не маю, яким чином передати цей величезний багаж інформації вам, любі читачі. Проте обіцяю, що незабаром набагато ближче познайомлю вас з чудовими людьми, які самовіданно переконують волинян об'єднуватися у громади та рухатися вперед.

Олександр Пирожик та Сергій Кошарук><span class=Олександр Пирожик та Сергій Кошарук

Журналістка Марія Доманська та експерт з децентралізації Рівненського центру розвитку місцевого самоврядування Михайло Шелеп><span class=Журналістка Марія Доманська та експерт з децентралізації Рівненського центру розвитку місцевого самоврядування Михайло Шелеп

Оксана Урбан - експерт із децентралізації><span class=Оксана Урбан - експерт із децентралізації

Анатолій Матвіюк - експерт із місцевих фінансів><span class=Анатолій Матвіюк - експерт із місцевих фінансів

Команда Центру розвитку місцевого самоврядування на Волині><span class=Команда Центру розвитку місцевого самоврядування на Волині

Надрукувати
мітки:
коментарів