Поділитись:

"У Рівному знають, що зі мною не порішаєш", – волинянин-поліцейський Сергій Мерчук

Четвер, 14 грудня 2017, 13:50

Волинянин Сергій Мерчук, який очолює Патрульну поліцію Рівного, розповів, що став поліцейським, бо хотів навести порядок у місті.

"Хотілося перевірити себе, дізнатися, чи насправді підрозділ патрульної поліції буде чесним, як про нього розказують", – зазначив він в інтерв'ю виданню "Цензор.net".

"Коли мене готували в Сокиричах, старі працівники казали: ти депутатів, суддів, не дай Бог, не зупиняй. Чого ж? – дивувався я. Таких порадників я недолюблював. Вони мене також. Але коли до нас прийшов адекватний козак з Києва, ми почали нормально працювати. Це був Цюцюра Антон Іванович. Він зараз керівник патрульної поліції в Кропивницькому. Я працював і нормально себе показав. Мене відправили в Київ командиром 10-ї роти у Шевченківський район. Там я також себе зарекомендував добре. І мені запропонували стати керівником патрульної поліції у Рівному. Як? Що робити? Я трохи розгубився. "Розберешся", – сказали мені", – поділився згадками Сергій.

На той момент йому було 24 роки.

"Морально було важко перші півроку, а потім стало круто. Мені подобається робота. Ми поставили адекватних командирів, набрали нормальних старих співробітників. Серед них же було багато професіоналів. Запустили дорожню поліцію у місті Сарни і на трасі Київ – Варшава, Київ – Чоп. Ще 170 людей набрали. До кінця цього року у нас буде понад 550 чоловік у підрозділі", – розповів він.

Сергій Мерчук переконаний: краще помилятися, ніж продовжувати працювати по-старому.

"У Рівному знають, що зі мною не порішаєш. І ця моя принциповість зробила нам хорошу рекламу. Ми зловили купу бурштинщиків, багато п'яних водіїв. Нікому не вдалося відкупитися. Про це стало відомо. І правопорушень на дорогах стало менше. А ті, що миють бурштин, почали нас боятися", – заявив він.

Надрукувати
мітки:
коментарів
07:30
16 березня 2024
19:45
15 березня 2024
21:03