Поділитись:

Для філії Суспільного на Волині впорядкували ліцензії на телемовлення

П'ятниця, 15 грудня 2017, 16:50

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України 14 грудня ухвалила рішення щодо об'єднання ліцензій на телемовлення для Волинської філії ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України".

Таким чином розпочався другий етап процесу впорядкування і часткової оптимізації ліцензій Суспільного, – інформує прес-служба НСТУ.

"Після об'єднання радіоліцензій ми казали, що наступним кроком буде телемовлення. І Волинь стала першою філією, де таке об'єднання відбулося. Процедура запущена, і це найголовніше", – зазначає заступник виконавчого директора ПАТ "НСТУ" Михайло Шматов.

Із його слів, в процесі об'єднання виникає багато запитань, які потребують додаткового обговорення. В першу чергу, це стосується того, що всі цифрові ліцензії Суспільного видані на 24 години телемовлення, а от аналогові – різняться. Окрім того, у більшості філій програмна сітка для цифрового й аналогового мовлення теж відрізняється.

"Як правило це один і той самий контент, але дві програмні сітки. Це створює необхідність для регіональних телеканалів мати дві окремі апаратні – для цифрового і аналогового телемовлення. Об'єднавши ліцензії, ми прибираємо зайву ланку, – розповів Михайло Шматов. – Оскільки Волинська філія ПАТ "НСТУ" мовить 24 години і у цифрі, і в аналогу, а також здійснила відповідні зміни у програмній концепції, першою ми відпрацювали таку модель саме на цій філії".

Подальше об'єднання відбуватиметься за таким принципом: "одна філія – одна ліцензія".Передусім планується переоформити ліцензії тих регіональних телекомпаній, де є синхронне мовлення по 24 години на добу і в цифрі, і в аналогу.

"Об'єднання ліцензій для решти філій ми плануємо завершити якомога скоріше. Зі свого боку усі відповідні документи подамо найближчим часом. Подальші строки вже залежатимуть від Нацради. Але я впевнений, що затримок не буде, адже обидві сторони в цьому зацікавлені", – каже Михайло Шматов.

Наразі ПАТ "НСТУ" має 73 ліцензії на телемовлення. Впорядкування та оптимізація дозволять зменшити їхню кількість вдвічі, що значно полегшить процес управління ліцензіями та їхнього обслуговування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ НЕ ОБРАЛИ КЕРІВНИКІВ ДЛЯ СУСПІЛЬНОГО

Надрукувати
мітки:
коментарів