Поділитись:

У Ковелі майже ліквідували наслідки діяльності ветсанзаводу

П'ятниця, 15 грудня 2017, 18:56

На Ковельській філії ДП "Укрветсанзавод" виконали 99 % запланованих робіт, спрямованих на ліквідацію наслідків екологічної катастрофи.

Про це стало відомо під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, – повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Для ліквідації наслідків екологічної катастрофи місцевого значення, що виникла у зв'язку із діяльністю Ковельської філії ДП "Укрветсанзавод", ще влітку із Державного бюджету виділили 17 млн грн.

Зі слів Ковельського міського голови Олега Кіндера, на сьогодні виконано 99 % усіх запланованих робіт. Адже, у відповідному плані заходів передбачали переміщення 3,5 тис. тонн решток тваринного походження, однак помилилися із підрахунками. Тож перемістили лише 2,5 тисячі тонн. У зв'язку із зменшенням виконання робіт зменшилася і їх вартість. Як результат, зекономили близько 70 тис. грн, ця сума повернеться назад до резервного фонду Держбюджету.

"Нині закривають залізобетонні ємкості для зберігання неперероблених решток тваринного походження. Окрім того, вже у понеділок, 18 грудня, заплановано розпочати завершальну
фазу земельних робіт та встановлення огороджувальної конструкції. Усі матеріали закуплені. Але більша частина грошей на це закладені із обласного резервного фонду, – зауважив Олег Кіндер.

Окрім 17 млн грн, які виділили розпорядженням Кабміну, ще 1,3 млн грн направили із обласного резервного фонду. Натомість 1,7 мільйона гривень на ліквідацію наслідків екологічної катастрофи виділила й Ковельська міська рада.

Для завершення робіт із водопостачання у кілометровій зоні навколо Ковельської філії ДП "Укрветсанзавод" у місцевому бюджеті на 2018 рік передбачили 10,5 млн грн. Ще 1,5 млн грн заклали на внутрішньо-вуличні мережі. Але навіть ці кошти, зі слів Олега Кіндера, не вирішують проблему повністю. Відтак, уже підготували відповідні листи-прохання, які скерують до обласної ради, облдержадміністрації та народних депутатів щодо сприяння у виділенні коштів.

Надрукувати
мітки:
коментарів