Поділитись:

У 2017 волиняни сплатили на 17 % більше податків на землю

Понеділок, 18 грудня 2017, 12:51

Упродовж одинадцяти місяців 2017 року на Волині до місцевих бюджетів надійшло 287,7 мільйона гривень плати за землю.

Таким чином, землевласники та землекористувачі цього року спрямували до бюджетів громад на 17 відсотків більше плати за землю. Якщо на початку фінансового року були деякі ризики ненадходження плати за землю через законодавчі зміни, то нині можна впевнено стверджувати про успішне наповнення бюджетів громад власниками та користувачами земельних угідь, – звертають увагу в ГУ ДФС у Волинській області.

"Для аграрної Волині земля є надзвичайно цінним ресурсом, що не лише визначає структуру зайнятості населення та соціально-економічний розвиток регіону, а й суттєво впливає на стан наповнення бюджетів громад. Фахівці ДФС заздалегідь досить детально опрацювали можливі ризики несплати земельного податку та орендної плати за землю і своєчасно поінформували керівників органів місцевої влади про ті кроки, які убезпечать від бюджетних втрат. Громади, у яких уважно поставилися до наших застережень та не занижували реальну вартість землі в процесі переукладення договорів оренди, отримали належний фінансовий ресурс", – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як свідчить аналітика, серед чинників зростання надходжень плати за землю – своєчасна індексація та оновлення нормативної грошової оцінки земель, укладання нових договорів оренди з врахуванням реальної вартості землі, збільшення ставок земельного податку органами місцевого самоврядування та відміна необґрунтованих пільг.

"Окрім підвищення якості адміністрування саме відповідальна позиція керівників громад значною мірою визначає ситуацію з наповненням бюджетів громад. Зі свого боку фахівці ДФС завжди нададуть необхідну консультаційну допомогу в питанні залучення до оподаткування потенційних платників", – підсумувала Світлана Савчук.

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 березня 2024
15 березня 2024
08:30
06 березня 2024
27 лютого 2024
22 лютого 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024