Поділитись:

Волинські аграрії сплатили до бюджету майже 140 мільйонів гривень податків

Четвер, 21 грудня 2017, 08:18
Волинські аграрії сплатили до бюджету майже 140 мільйонів гривень податків

Упродовж січня-листопада 2017 року волинські аграрії перерахували до держбюджету 137,3 мільйона гривень податку на додану вартість.

Це 14,2 відсотка від загальної суми збору ПДВ в області. Про це повідомила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук, – інформує прес-служба управління.

Керівник волинських фіскалів поінформувала про особливості роботи Системи моніторингу оцінки ризиків в зв'язку з тимчасовим її переведенням в тестовий режим з 1 січня 2018 року.

"Всі платники повинні врахувати, що заблоковані у період до набуття чинності змін до Податкового кодексу податкові накладні/розрахункикоригування проходять увесь шлях розблокування за старою процедурою. У разі, якщо протягом 5 робочих днів не прийнято та/або не надіслано платнику податку рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування, реєстрація таких накладних здійснюється на наступний робочий день, за днем закінчення терміну розгляду пояснень і документів платника податку. Отже, якщо на сьогодні є заблоковані накладні чи розрахунки коригування чи це станеться у грудні, необхідно терміново подати пакет документів або почати процедуру адміністративного оскарження", – звернула увагу учасників зустрічі Світлана Савчук.

Нагадаємо, що у 2017 році запроваджена і діє законодавча норма для сільськогосподарських товаровиробників, які зараховані до Реєстру отримувачів бюджетної дотації, щодо отримання ними бюджетної дотації за власно вирощену продукцію, яка відповідає нормам статті 16 1 Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України".

Станом на 14грудня в Реєстрі отримувачів бюджетної дотації перебувають 105 таких суб'єктів господарювання Волині.

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024