Поділитись:

Волиньрада розгляне стратегію розвитку Волині

Четвер, 03 березня 2016, 13:03

Волиньраді пропонують підтримати стратегію розвитку Волинської області.

Депутатам потрібно затвердити план заходів на 2015-2017 роки. Про це стало відомо у четвер, 3 березня, під час засідання комісії з питань промисловості, транспорту, зв'язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

Як зазначив начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції обласної державної адміністрації Юрій Кресак, цей документ було опрацьовано широкими колами громадськості, після чого робоча група виділила п'ять основних напрямків.

Отже, стратегія розвитку включає такі програми : розвиток людського потенціалу, Волинь-туристична, нова промисловість, місцева енергетика, волинське село.

Своєю чергою, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Сергій Кошарук розповів, що впровадження програм буде відбуватися за рахунок державних коштів, грантів та фінансування від приватних підприємств.

Разом з цим, Юрій Кресак просить доповнити план заходів стратегії ще одним пунктом, а саме встановленням у Ковелі когенераційної установки, яка працюватиме на біопаливі та буде генерувати електричну енергію в мережу Обленерго, та подаватиме теплову енергію до тепломережі міста, заміщуючи потребу у природньому газі для двох котелень. Зі слів посадовця, на це не потрібно державних коштів, оскільки ініціатива буде повністю профінансована приватним бізнесом.

У підсумку комісія рекомендувала Волиньраді затвердити план заходів на 2015-2017 роки з реалізації стратегії розвитку Волинської області.

Надрукувати
мітки:
коментарів