Поділитись:

На Волині встановили "сільськогосподарський" рекорд (інфографіка)

П'ятниця, 05 січня 2018, 12:30

У 2017 році Волинська область встановила всеукраїнський рекорд у сфері сільського господарства – посівна площа під урожай вівса склала 38,5 тис. га.

Про це повідомляє "Слово і Діло".

Рекорди у сфері сільського господарства побили відразу кілька областей. Так, у Волинській області минулого року посівна площа під урожай вівса склала максимальні для України 38,5 тис. га, а в Миколаївській – рекордні 8 тис. га під урожай олійного льону. У Тернопільській області зафіксували найбільший показник зростання індексу сільгосппродукції (7,5 %), а в Черкаській області було вирощено найбільше сільськогосподарських тварин у живій масі.

Відзначаються також успіхи регіонів у соціальній сфері. 8 тисяч 133 гривні – найвища середня зарплата в регіонах, яка зафіксована в Донецькій області. Рівненська область стала єдиною, де відзначений приріст населення, а Київська стала лідером за обсягом прийнятого в експлуатацію житла.

Чемпіоном України з реалізації програм енергоефективності стала Львівська область. У Вінницькій області минулого року було зафіксовано найбільше сонячних електростанцій (25 % об'єктів), а рекордна в Україні кількість малих гідроелектростанцій розташована в Хмельницькій області (21 % об'єктів).

Сумська область посіла перше місце в рейтингу за найкращий діловий клімат серед регіонів, Одеська стала першою за показниками обсягу експортованих послуг за кордон (561,2 мільйона доларів). А ось найбільше електромобілів купили жителі Харківської області – 406 одиниць.

Детальніше – на інфографіці.

Надрукувати
мітки:
коментарів