Поділитись:

"Волиньобленерго" надавало послуги з порушеннями

Середа, 10 січня 2018, 10:40

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) виявила порушення ліцензійних умов з постачання електричної енергії ПАТ "Волиньобленерго".

Про це йдеться у Постанові НКРЕКП від 27 грудня 2017 року.

У результаті перевірки дотримання ПАТ "Волиньобленерго" умов та правил здійснення підприємницької діяльності з передачі електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами і умов та правил здійснення підприємницької діяльності з постачання електричної енергії за регульованим тарифом НКРЕКП встановила, що ПАТ "Волиньобленерго" допустило ряд порушень:

1. Порушило підпункт щодо обов'язку ліцензіата діяти згідно з законодавством України та іншими нормативними документами, зокрема:

  • частиною третьою статті 17 Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність", якою встановлено, що суб'єкти господарювання зобов'язані своєчасно з дотриманням встановлених міжповірочних інтервалів подавати законодавчо регульовані засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, на періодичну повірку;
  • пунктом 38 Правил користування електричною енергією для населення у частині проведення планової повірки, ремонту і заміни приладів обліку в терміни, встановлені нормативно-технічними документами та договором.

2. Не виконало рішення НКРЕКП "Про встановлення тарифів на розподіл електричної енергії (передачу електричної енергії місцевими (локальними) електромережами) та тарифів на постачання електричної енергії за регульованим тарифом для ПАТ "Волиньобленерго" (зі змінами) в частині дотримання встановленої структури тарифів на розподіл електричної енергії (передачу електричної енергії місцевими (локальними) електромережами) та постачання електричної енергії за регульованим тарифом.

Тож НКРЕКП застерегло ПАТ "Волиньобленего" щодо недопущення надалі порушень ліцензійних умов з постачання електричної енергії і невиконання рішення НКРЕКП. Відновідно, ПАТ "Волиньобленего" зобов'язане:

1) урахувати в Інвестиційній програмі з розподілу електричної енергії та постачання електричної енергії на 2018 рік суму надлишково отриманого доходу від здійснення ліцензованої діяльності у 2016 році в розмірі 13 517 тис. грн (без ПДВ) та суму додатково отриманого доходу в розмірі 3 622 тис. грн (без ПДВ), що склалась за результатами аналізу обсягів технологічних витрат електроенергії в електричних мережах, без додаткових джерел фінансування.

У разі неврахування в Інвестиційній програмі з розподілу електричної енергії та постачання електричної енергії на 2018 рік коштів, зазначених в абзаці першому цього підпункту, при найближчому перегляді тарифів на розподіл електричної енергії та постачання електричної енергії для ПАТ "Волиньобленерго" розглянути питання щодо вилучення зазначених коштів зі структури тарифів.

2) у строк до 01 липня 2018 року привести свої дії у відповідність до законних вимог у частині проведення планової повірки, ремонту і заміни приладів обліку, які знаходяться у побутових споживачів і щодо яких настав термін обов'язкової державної повірки.

При найближчому перегляді тарифів на розподіл електричної енергії та постачання електричної енергії для ПАТ "Волиньобленего" розглянути питання щодо вилучення із структури тарифів економію коштів, яка отримана в результаті недофінансування витрат, затверджених структурою тарифів, з урахуванням сум перевищення фактичних витрат від планових показників, отриманих за результатами діяльності з розподілу (передачі електричної енергії місцевими (локальними) електромережами) електричної енергії та постачання електричної енергії за регульованим тарифом у 2016 році, у розмірі 2 636 тис. грн (без ПДВ).

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
07 березня 2024
04 березня 2024
18 січня 2024
12 січня 2024
08 січня 2024
01 грудня 2023
27 листопада 2023
22 листопада 2023
17 листопада 2023