Поділитись:

На Волині дітям повернули пільговий проїзд у маршрутках

Середа, 10 січня 2018, 15:14
На Волині дітям повернули пільговий проїзд у маршрутках

У Нововолинську скасували платний проїзд дітей з багатодітних сімей у міському транспорті.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Нововолинська міська рада скасувала рішення про запровадження платного проїзду дітей з багатодітних сімей.

Нагадаємо: прокуратура звернулася до суду з позовом до Нововолинської міської ради, аби визнати протиправним та скасувати рішення, яким було затверджено перелік категорій громадян, яким будуть додатково, окрім держзамовлення на соціально значущі послуги, надаватись безоплатно та бездотаційно послуги при здійсненні перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі. У підпункті сьомому пункту першого вказано, що діти з багатодітних сімей будуть сплачувати кошти за проїзд як діти шкільного віку.

Проте статтею 13 Закону України "Про охорону дитинства" визначено, що дітям з багатодітних сімей надається пільга на безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі) за наявності посвідчення встановленого зразка.

Таким чином, рішення міськради в частині встановлення платного проїзду дітям з багатодітних сімей суперечив вимогам чинного законодавства України.

Своїм рішенням від 22 грудня 2017 року Нововолинська міська рада внесла зміни в оскаржуване прокуратурою рішення, добровільно виконавши вимоги прокурорів.


Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
05 квітня 2024