Поділитись:

Результат і суми: що вдалося зробити на Волині у 2017

П'ятниця, 12 січня 2018, 08:39
Результат і суми: що вдалося зробити на Волині у 2017

Значний фінансовий ресурс отримала Волинь торік на реалізацію інвестиційних проектів.

Відтак, підбили підсумки зробленого для соціально-економічного розвитку регіону за 2017 рік, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Зі слів в.о. начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Станіслава Наумчика, для реалізації 22-х інвестиційних проектів за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку область отримала майже 149 млн грн. Однак, не встигли освоїти 10,5 млн грн, з яких 2,1 млн грн повернулися до держбюджету. Зокрема за такими об'єктами, як Залісці (183 тис. грн), Вербка (600 тис. грн), Рожище (1 млн грн), Седлище (3,5 тис. грн).

Що ж стосується субвенції із Державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку регіону, то, як повідомив начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції облдержадміністрації Юрій Кресак, для фінансування 452 об'єктів було передбачено більше, ніж 193 млн грн. Станом на 5 січня 2018 року фактично виконано робіт на суму 163 млн 39 тис. грн.

Із його слів, тільки за період із 28 грудня по 5 січня освоїли 58,6 мільйонів гривень. Це дуже високий показник, але в основному це придбання техніки. Роботи вже завершені на 233 об'єктах. Залишок на сьогодні – 30 мільйонів 536 тисяч гривень. Кошти перехідні, тому їх продовжують використовувати. Разом із тим, гроші, зекономлені на завершених об'єктах, повертаються до державного бюджету, адже мають цільове призначення.

Натомість для 15 ОТГ Волині у 2017 році передбачили 50 млн 123 тис. грн із державної казни, що спрямували на реалізацію 97 проектів. Зі слів начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Миколи Томчука, касові видатки становлять майже 49,1 млн грн, а це – 98 %. Так, лідерами із освоєння коштів є: Смолигівська ОТГ Луцького району, Люблинецька ОТГ Ковельського району, Литовезька ОТГ Іваничівського району та Прилісненська ОТГ Маневицького району. Аутсайдером залишається Поромівська ОТГ Іваничівського району, де відсоток освоєння становить лише 76,6%.

Окрім того, чимало вдалося зробити завдяки коштам, які спрямували на реалізацію екологічних проектів: придбали баки для сміття, обладнання, спецтехніку тощо. Як повідомив начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Дмитро Новохатський, в цілому отримали 19 млн 303 тис. грн, з яких освоїли лише 70 % - більше 13 млн грн. Так і не відбувся тендер на будівництво мереж та споруд навколо господарсько-побутової каналізації в селі Світязь Шацького району, тому 4 млн 486 тис. 464 грн, виділених із Державного фонду охорони навколишнього природного середовища, повернулися назад. Сподіваються, що реалізувати проект вдасться вже цього року за рахунок грантових коштів.

Начальник відділу з питань фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації Ігор Дмитришин розповів, що триває будівництво 6 спортивних майданчиків на Волині, на що витратили майже 9 млн грн із державного та місцевих бюджетів. Кошти перерахували підрядникам ще наприкінці 2017 року, тож нині триває укладка штучного покриття.

Надрукувати
мітки:
коментарів