Поділитись:

Як волинянка виготовляє квіти, які ніколи в житті не зів'януть (фото)

Субота, 13 січня 2018, 20:00

"Вона носила квіти у волоссі" – саме ця пісня пригадується, коли дивишся на вироби ручної роботи волинянки Софії Кінах (sofiya_kinah). Майстриня вже 2 роки займається ліпленням квітів із полімерної глини. Мало того, що вони виглядають, як справжні живі квіти, то ще й не в'януть. Саме за цю властивість майстриня вже назбирала майже 2-тисячну армію фанатів в Instagram і продовжує їх тішити і дивувати надалі.

"Конкурент" із особливим захопленням поцікавився у волинянки про її цікаву діяльність та вже готовий поділитися із своїми читачами.

СТАРТ

Майстриня Софія розповіла, що за спеціальністю вона не дизайнер, але її ще з дитинства приваблювала ручна робота.

"Виготовлення виробів із полімерної глини розпочалася тоді, коли я була в декреті після першої дитини. На просторах інтернету натрапила на роботи майстрів із полімерної глини. Відразу загорілася бажанням спробувати зробити щось для себе. Мої перші спроби у цій справі оцінили рідні та знайомі – так і почалися замовлення", розповіла волинянка.

Та додала, що займається ліпленням квітів вже другий рік.

"Всьому навчаюся сама, але дуже хочу пройти навчання у професійних інструкторів. Нині продаж та реклама своїх виробів у Instagram є найкращим варіантом, оскільки не потребує особливих вкладень", зауважила майстриня.

СПЕЦИФІКА РОБОТИ

Талановита волиняка розповіла, що на виготовлення виробів може витрачати дуже багато власного часу, адже все залежить від складності та розміру виробу. Натхнення майстриня черпає в інтернеті, дивлячись на роботи інших майстрів, флористів. А після народження донечки з'явилося багато власних ідей створення прикрас для волосся.

Найпопулярнішими прикрасами, за словами Софії, є прикраси у волосся для маленьких дівчаток. Проте без уваги не залишилися і букети з полімерної глини.

"Найважче даються роботи, які доводиться виготовляти вперше. А всілякі курйози траплялися лише тоді, коли на допомогу приходили наші дітки (сміється – ред.)", розповіла майстриня.

РОДЗИНКА

"Головна моя родзинка – мої квіти ніколи не зів'януть!", гордо зауважила волинянка.

Та пояснила, що нині дуже часто прикрашають зачіску нареченої живими квітами, але вони не на довго зберігають свою свіжість. Заколки, шпильки, браслети, а також і букети із полімерної глини не зів'януть. І не потрібно турбуватися про їх стан протягом свята.

"Букет із цієї глини є незамінним, особливо в зимову пору року. Після застигання квіти із полімерної глини стають легкими, що є дуже зручним у використанні. Також велика перевага в тому, що такий букет залишить згадку для нареченої про щасливий день у її житті не тільки на фотографіях", розповіла Софія.

До того ж, свої вироби майстриня відправляє по всій Україні. Також її роботи надсилалися в Європу і неодноразово в США.


СПІВПРАЦЯ

Волинянка відкрита до співпраці із різноманітними студіями краси, магазинами чи салонами.

"Нині мої вироби можна придбати лише в мене. Зараз співпрацюю тільки з одним перукарем, але готова до співпраці з іншими", - розповіла Софія.


ЦІНИ

Ціну для покупців формує кількість затраченого матеріалу на виготовлення виробу та тривалість його виготовлення.

"Готова заколка-троянда діаметром 5 см коштує 75 гривень", - навела приклад майстриня.

ПРО КОНКУРЕНТІВ

"Конкуренції не боюся, адже на кожен виріб є свій покупець. Маю постійних клієнтів, які зі мною від самого початку", - вважає волинянка.


ПЛАНИ

Нині ліплення для майстрині є хобі, адже сім'я для неї на першому місці. Проте з часом вона розповіла, що хотіла б пройти навчання в школі ліпки та відкрити власну майстерню.

Надрукувати
мітки:
коментарів