Поділитись:

Волинським тергромадам можуть збільшити субвенцію

Четвер, 18 січня 2018, 10:45

Консультант з правових питань проекту ПУЛЬС виявив серйозні помилки в обрахуванні площ об'єднаних територіальних громад на території Волинської області, що суттєво вплинуло на розмір цієї субвенції для ОТГ.

У документі, відповідно до якого розподіляли субвенцію на формування інфраструктури ОТГ, площа Забродівської Ратнівського району та Оваднівської Володимир-Волинського сільських ОТГ були меншими в десять разів від їх реального розміру. Також, не точними були дані щодо площі Устилузької міської ОТГ. Ці неточності, виконуючи доручення Асоціації міст України, виявив консультант з правових питань проекту ПУЛЬС, Волинського регіонального відділення АМУ Валентин Малиновський, опрацьовуючи проект додатку до постанови Кабінету Міністрів України щодо розподілу цьогорічної субвенції на формування інфраструктури ОТГ, – інформує прес-служба Волинського РВ АМУ.

Окрім того, зі слів Малиновського, в результаті опитування представників ОТГ з'ясувалося, що зазначена у проекті постанови КМУ кількість населення у переважній більшості ОТГ Волині менша від реальної, зокрема, тієї про яку йшлося у паспортах ОТГ при їх утворенні. У 27 із 40 об'єднаних територіальних громад вона стала меншою. Зокрема, у Любешівській селищній ОТГ, що утворена лише у 2017-го, така розбіжність становить майже 1000 осіб, а у Вишнівській, що на Любомльщині – 400.

"Ця ситуація, на жаль, повторюється з року в рік, тож службі статистики варто було б нарешті навести лад і точно визначити кількість населення територіальних громад. Адже цей показник впливає на розмір субвенції на формування інфраструктури ОТГ, – зауважив консультант проекту ПУЛЬС.

До речі, із передбачених у проекті додатку до постанови Кабміну щодо розподілу цьогорічної субвенції на формування інфраструктури ОТГ для волинських громад попередньо передбачено 103 мільйонів 875 тисяч гривень. Найбільше 13 мільйонів 816 тисяч отримають ОТГ Ковельщини, 13 мільйонів 66 тисяч – Любомльщини, 12 мільйонів 652 тисячі, мало б перепасти Любешівщини.

Разом із тим Камінь-Каширський та Горохівський райони, де досі не утворили жодної ОТГ, як і в минулі роки, не отримають ані гривні.

Надрукувати
мітки:
коментарів