Поділитись:

На Волині посилять роботу із боржниками

П'ятниця, 19 січня 2018, 10:14

Борг волинян за житлово-комунальні послуги та енергоносії становить майже півмільярда гривень.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Зі слів заступника начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області Сергія Харченка, у 2017 році на виконанні перебувало 6 тис. 453 виконавчих документи на понад 31 млн грн. Минулоріч надійшло лише 922 нових звернення, решта – залишок попередніх років. Загалом у 2017 році стягнуто 3 млн 961 тис. 621 грн. Залишок становить 2 тис. 130 виконавчих документів на суму понад 13 млн грн.

"Хочу зазначити, що із цих 2 тисяч 130 виконавчих документів, 1 тисяча 90 – перебувають в бухгалтеріях різних організацій. Тобто щодо них проводяться постійні стягнення щомісячно. Натомість 35 виконавчих документів на суму 170 тисяч гривень зупинено у зв'язку із розшуком майна боржника. В залишку фактично є майже тисяча документів, за якими виконавці проводять роботу. У переважній більшості з них виконання ведеться повторно. До слова, виконавчі дії здійснюють систематично спільно зі стягувачами, а саме виїзди та перевірка майнового стану боржника", – повідомив Сергій Харченко.

У результаті змін, що відбулися в українському законодавстві, позивачу необхідно вносити авансовий внесок. Його розмір, відповідно до Закону України "Про виконавче провадження", не змінився і становлять 2 % від суми стягнення або не більше 10-ти мінімальних розмірів заробітної плати. Тим не менше, у разі повернення відповідних документів, кошти також повертаються заявнику.

"Необхідно розглянути думки всіх сторін, щоб зрозуміти, в якому напрямку рухатися, аби виправити ситуацію. Адже злісні неплатники звикають до того, що можна не платити. Тому питання розглядатимемо систематично на засіданнях антикризового енергетичного штабу області", – інформує голова ОДА Володимир Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів