Поділитись:

Волинь лідирує за якістю ЦНАПів

П'ятниця, 19 січня 2018, 16:52

На теренах області упевнено розбудовують мережу Центрів надання адміністративних послуг, а також активно модернізують ті установи, які вже працювали.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Зараз на Волині функціонує 16 ЦНАПів при райдержадміністраціях, 4 – у містах обласного значення. Окрім того, відповідні установи утворено в Зимнівській, Устилузькій, Голобській та Литовезькій ОТГ. У Любомлі ЦНАП має статус міськрайонного-ОТГ. Останній нині оснащують обладнанням, котре дозволятиме видавати на місці паспорти. Аналогічне обладнання встановлене в установах у Володимирі-Волинському, Старій Вижівці, Маневичах та, відповідно, Любомлі.

У 2017 році активно працювали в рамках проекту технічної допомоги Європейського Союзу "ЦНАП як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади". Нині ж зосталися фактично останні штрихи.

"Зроблено багато. Особливо, якщо проаналізувати, у скількох ЦНАПах надаватимуть або ж уже надають послугу з видачі паспортів, себто там встановлено відповідне обладнання. Традиційно кожен з регіонів акцентує на власних здобутках, але саме Волинь виглядає дуже добре. За відсотком належно облаштованих ЦНАПів область упевнено посідає перші позиції в державі", – розповів координатор проекту Роман Матвійчук.

Також розпочато підготовку до участі в конкурсі "Створення центрів надання адміністративних послуг та підвищення поінформованості населення про місцеве самоврядування", що проводитиметься програмою "U-LEAD".

Надрукувати
мітки:
коментарів