Поділитись:

Експертиза встановила, від чого помер ув'язнений у Луцькому СІЗО

П'ятниця, 19 січня 2018, 17:06

Комісійна судово-медична експертиза засвідчила, що причиною смерті ув'язненого у Луцькому СІЗО стала хвороба.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Нагадаємо: 22 жовтня 2017 року у Луцькому СІЗО за нез′ясованих обставин помер 25-річний чоловік.

Начальник медичної частини луцького СІЗО Петро Степанович розповів, що у затриманого встановили діагноз алкогольної залежності. 22 жовтня чоловікові в камері стало зле. До цього, перебуваючи в камері, він неодноразово стукав у двері руками, ногами та головою. Зі слів начальника Луцького СІЗО – підполковника Сергія Киреєва, у затриманого була "біла гарячка". Того ж дня він помер.

З метою повного та неупередженого дослідження обставин смерті чоловіка прокуратура ініціювала проведення комісійної судово-медичної експертизи та інших необхідних слідчих дій, спрямованих на перевірку правильності діагнозу засудженого, внаслідок якого настала його смерть, обставин одержання тілесних ушкоджень та належності і достатності медичної допомоги, наданої йому до та під час знаходження у СІЗО.

У ході досудового розслідування було встановлено, що смерть засудженого настала внаслідок захворювання. На час смерті на його тілі були наявні тілесні ушкодження у вигляді саден та синців, які, відповідно до висновку судово-медичної експертизи, належать до категорії легких та не перебувають у причинно-наслідковому зв'язку зі смертю.

Такого ж висновку дійшла і призначена задля повного, всебічного та неупередженого дослідження обставин смерті чоловіка у кримінальному провадженні комісійна судово-медична експертиза.

Доказів насильницької смерті засудженого у Луцькому слідчому ізоляторі наразі не встановлено.

Одразу після надходження клопотання потерпілої – матері ув'язненого – їй було надано для ознайомлення окремі матеріали кримінального провадження, у яких містяться відомості про причину смерті та інформація щодо виявлених тілесних ушкоджень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Його хід перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Наразі перевіряється належність і достатність медичної допомоги, наданої ув'язненому.

Надрукувати
мітки:
коментарів