Поділитись:

Волинь відстає у будівництві, але з роботою усе гаразд: рейтинг губернаторів

Середа, 24 січня 2018, 10:00

У рейтингу губернаторів жуналістів видання "Дело" Володимир Гунчик опинився посередині.

За результатами роботи у 2017 році голова Волинської ОДА зайняв 12 місце.

Володимир Гунчик ><span class=Володимир Гунчик

Усі цифри беруться із звітів Держстатистики і їхніх територіальних органів.

Загалом Волинська область посіла друге місце за динамікою чисельності штатних працівників (приріст на 0,5 % у порівнянні з січнем-вереснем 2016 р.), увійшла в трійку регіонів з найнижчим рівнем вимушеної неповної зайнятості та найменшою смертністю, а також в п'ятірку лідерів за загальною площею прийнятого в експлуатацію житла на тисячу жителів.

Однак якраз в будівельній галузі Волинь може втратити позиції. За динамікою будівництва область зайняла останнє місце, допустивши падіння будівельної продукції на 3,4 % (хоча в середньому по Україні було зафіксовано зростання на 23,8 %). Зокрема обсяг робіт на будівництві житла впав на 23,2 %. Це означає, що темпи прийому в експлуатацію нового житла в подальшому можуть істотно сповільнитися.

Також Волинь посіла останнє місце за динамікою роздрібної торгівлі: її оборот скоротився на 5,9 % в порівнянних цінах (хоча в середньому по Україні спостерігалося зростання на 8,8 %). Крім того, область увійшла в четвірку аутсайдерів за динамікою експорту товарів і послуг, до п'ятірки найгірших – за притоком ПІІ на одного жителя і за динамікою смертності населення.

Надрукувати
мітки:
коментарів