Поділитись:

Школи на Волині: плани Гунчика на 2018 (інфографіка)

П'ятниця, 26 січня 2018, 10:35
Школи на Волині: плани Гунчика на 2018 (інфографіка)

Волинь – один з небагатьох регіонів України, де активно здійснюється будівництво закладів освіти.

На початку навчального року в Україні працювало 16 566 шкіл. Це на 162 навчальних заклади менше, ніж торік. В селах закриваються школи, де мало учнів, натомість створюються опорні школи, до яких учнів возять шкільними автобусами. В 2017-2018 навчальному році діє 338 опорні школи та 744 філії.

Аналітики "Слова і Діла" з'ясували, що, починаючи з 1991 року, по всій країні припинили роботу близько 5 тисяч середніх загальноосвітніх навчальних закладів. З 2013 року закрилися майже 1000 шкіл. Натомість відкрили лише 34 нових навчальних заклади на всю країну.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що цього року по всій Україні будуть запущені в роботу понад 20 проектів будівництва нових шкіл. З його слів, ці проекти співфінансуватимуться у тому числі й з Фонду регіонального розвитку.

Здебільшого, ремонт та будівництво нових закладів освіти, в тому числі шкіл, – це зона відповідальності місцевих органів влади.

Зокрема голова Волинської ОДА Володимир Гунчик активно діє в цьому напрямку. Спочатку він провалив обіцянку завершити будівництво школи в селі Белін в 2015 році. Але потім підкоригував плани і такі додержав іншу обіцянку про те, що ця нова школа в селі відкриється 2016 року. Крім того, введено в дію нове приміщення для спортивного комплексу Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Також Гунчик має намір в 2018 році завершити чотири довгобуди і відкрити школи в селах Вербка Ковельского району, Заброди Ратнівского району, Осовци Камень-Каширского району та Любохіни Старовижівского району.

Детальніше – дивіться на інфографіці.

Школи на Волині: плани Гунчика на 2018 (інфографіка)

Надрукувати
мітки:
коментарів