Поділитись:

Держслужбовці можуть скласти обов'язковий іспит з укрмови у волинському виші

Неділя, 28 січня 2018, 17:10
Держслужбовці можуть скласти обов'язковий  іспит з укрмови у волинському виші

Особи, які претендують на державну службу, можуть скласти обов'язковий іспит щодо вільного володіння українською мовою у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.

Атестацію проводять в групах із 5 осіб або індивідуально. Така послуга платна, – інформує прес-служба ВНЗ.

Вартість індивідуальної атестації – 1960 грн + 35 грн за посвідчення (за умови успішного складання іспиту); атестація за умови формування групи з 5 осіб коштує 1210 грн + 35 грн за посвідчення (за умови успішного складання іспиту).

Атестація відбувається у два етапи:

  • 1 етап – виконання письмових завдань;
  • 2 етап – виконання завдань в усній формі.

Атестація в усній формі розпочинається не раніше, як через 60 хвилин і не пізніше, як через 120 хвилин після закінчення атестації в письмовій формі. Атестація у письмовій формі передбачає: письмове завдання з використанням технологій тестування; письмовий переказ тексту з фахових питань.

Тривалість виконання завдань у письмовій формі становить 60 хвилин. Учасник атестації має право здати зошит із завданнями та заповнений тестовий бланк до закінчення передбаченого терміну.

Після закінчення терміну, передбаченого для виконання тестових завдань та переказу, голова атестаційної комісії оголошує про його закінчення, після чого учасники атестації зобов'язані припинити роботу й здати їх секретареві атестаційної комісії.

Атестація в усній формі передбачає: ділову розмову за визначеним сценарієм; повідомлення-презентацію на встановлену атестаційною комісією тему (далі – повідомлення-презентація).

Тривалість атестації в усній формі для кожного її учасника становить до 45 хвилин, 20 хвилин із яких передбачено на ділову розмову за визначеним сценарієм (у тому числі 5 хвилин на підготовку) та не більше ніж 25 хвилин – на повідомлення-презентацію (зокрема 15 хвилин на підготовку).

Якщо учасник успішно склав атестацію та згідно з рішенням атестаційної комісії йому можна видати посвідчення про вільне володіння державною мовою, то він пише заяву на ім'я ректора з проханням видати такий документ

Особи, які мають вищу філологічну освіту зі спеціальності "Українська мова та література", а також ті, хто має оцінку "відмінно" з української мови в документі про середню чи вищу освіту, сертифікат про вільне володіння українською мовою отримують без атестації і без оплати на підставі документів про освіту.

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 січня 2024
01 листопада 2023
01 серпня 2023
14 квітня 2022
13 грудня 2021
29 вересня 2021
17 вересня 2021
07 серпня 2021
18 березня 2021
25 лютого 2021