Поділитись:

За рік на Волині "митні" собаки "винюхали" майже сотню незаконних товарів

Вівторок, 06 лютого 2018, 09:15

Кінологічні команди Волинської митниці ДФС виявили у 2017 році майже сотню правопорушень.

Загалом на Волинській митниці ДФС працює 7 кінологічних команд, 5 з яких пройшли відповідну підготовку на пошук наркотичних засобів та 2 – на пошук тютюнових виробів, – інформує ГУ ДФС у Волинській області.

У 2017 році одна з них зайняла перше місце в ІІІ Міжнародних змаганнях кінологічних команд України, дві кінологічні команди взяли участь у ІІІ відкритих змаганнях спеціальних розшукових собак за програмою "служба собак – детекторів" та теж посіли призові місця.

У результаті спрацювання службових собак у 2017 році було виявлено та припинено 66 фактів незаконного переміщення через митний кордон України тютюнових виробів. Крім того, виявлено та припинено 21 спробу незаконного переміщення наркотичних засобів.

Довідково:

загалом у 2017 році посадовими особами Волинської митниці виявлено 29 фактів незаконного переміщення через митний кордон України наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. Відтак, до правоохоронних органів направлено 29 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України.

Надрукувати
мітки:
коментарів