Поділитись:

На Волині стрімко зростає кількість хворих на грип та ГРВІ

Вівторок, 06 лютого 2018, 13:12
На Волині стрімко зростає кількість хворих на грип та ГРВІ

На Волині протягом останнього тижня на 13 % зросла кількість захворювань на гострі респіраторні вірусні інфекції та на грип.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Зокрема, захворіли понад 6,4 тисяч осіб, серед них 64 % – це діти до 17 років. Кількість госпіталізованих з ускладненнями ГРВІ збільшилася на 11 %.

За результатами досліджень вірусологічної лабораторії Волинського обласного лабораторного центру, у двох хворих дітей із Рожищенського району виділили вірус сезонного грипу типу В, що свідчить про циркуляцію цього збудника на території області.

За інформацією медиків, наразі показник захворюваності нижчий від розрахункового епідемічного порогу на 8,6 %. Перевищення епідемічного порогу не зафіксували в жодному з районів та міст області. Найвищі показники захворюваності на ГРВІ та грип спостерігається в Маневицькому, Луцькому районах, в містах Луцьку та Нововолинську, найнижчий – в Іваничівському, Рожищенському районах.

Загалом від початку епідемічного сезону перехворіло близько 90 тисяч волинян (8,5 %), що менше рівня минулого року на 19 %.

Протягом двох останніх тижнів ріст захворюваності на ГРВІ відбувається за рахунок дітей шкільного віку. Враховуючи пропозиції лікарів-епідеміологів, органи місцевого самоврядування призупинили навчання в школах області, де кількість відсутніх становить понад 20 %. Це окремі школи в Іваничівському, Ківерцівському, Ратнівському, Рожищенському, Шацькому районах та м. Луцьку. Станом на 06 лютого 2018 р. обмежувальні заходи застосовані у 15 школах області.

З початку епідемічного сезону проти грипу на Волині вакцинувалися майже 2900 осіб (87 % від запланованого обсягу), в т.ч. понад 1200 дітей до 17 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ ШКОЛИ ЙДУТЬ НА КАРАНТИН

Надрукувати
мітки:
коментарів