Поділитись:

Бюджетно-біткоїновий переполох у Волиньраді (фоторепортаж)

Четвер, 08 лютого 2018, 20:00
Бюджетно-біткоїновий переполох у Волиньраді (фоторепортаж)

Головний поліцейський Волині Петро Шпига спокійно стояв за трибуною та очікував "нападів" у свій бік від "скаженої" активістки Оксани Марущак, коли сенсаційні речі почали лунати з вуст ректора Луцького національного технічного університету Петра Савчука.

"Петро Петрович Савчук", – досить дивно назвався науковець. Та далі мовив до Шпиги: "Прямо зараз в нашому університеті проводяться обшуки. Паралізовано роботу головного корпусу. Шукають біткоїни. Мені що робити? Їхати туди?"

Ректор залишився. Спускаючись ближче до місця, де він сидить, я помітив, як декан факультету бізнесу Надія Хвищун показує йому новину, яку я щойно зробив та опублікував на головній сторінці сайту новин Волині "Конкурент".

"Господи, вони ж думають, що це до них "залетіли" чуваки з автоматами", – жахнувся я та поспішив заспокоїти своїх екс-викладачів, що фото ілюстративне.

Через дві години я знову підійду до Петра Петровича та покажу йому повідомлення від моєї колеги Валі Мельник, яка написала, що у виші заговорили про ймовірний арешт їхнього працівника.

"Все може бути, Руслане", – коротко прокоментував депутат та сказав, що після сесії відразу поїде до університету.

Ну а ми поки зосередимося на тому, що ще відбувалося у Волиньраді цього дня.

Петро Петрович Савчук та Петро Петрович ШпигаПетро Петрович Савчук та Петро Петрович Шпига

***

Першим питанням порядку денного було проголосоване рішення про звернення до "високої влади" у Києві щодо перерахунку та виплати пенсії військовим пенсіонерам. Останні, до речі, за кілька тижнів до цього та й перед початком засідання пікетували під будівлею обласної ради.

Після того, як в пост-обговоренні цієї ініціативи Ігор Палиця розкритикував колишнього Міністра оборони України Анатолія Гриценка за знищення української армії, слово отримав лідер фракції "УКРОП" В'ячеслав Рубльов.

"Зважаючи на те, що голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики Андрій Турак добровільно вирішив скласти свої повноваження, ми вносимо кандидатуру Ірини Вахович", – сказав він. Пропозиція, звісно ж, набрала необхідну кількість голосів, і завідувачка кафедри фінансів ЛНТУ взяла на себе високу відповідальність конструктивно впливати на бюджетні процеси в області.

Лідер Лідер "укропівців" Вячеслав Рубльов традиційно не сидить на місці... Справжній політик...

...як і Анатолій Вітів, який нависає над Василем Столяром......як і Анатолій Вітів, який нависає над Василем Столяром...

...Який, своєю чергою, ніби хрещений батько, встигає вислухати свободівця Сергія Сівака......Який, своєю чергою, ніби хрещений батько, встигає вислухати свободівця Сергія Сівака...

...Савчуку ж не до біганини залом. Він весь час цікавиться, яка ситуація з обшуками в його університеті......Савчуку ж не до біганини залом. Він весь час цікавиться, яка ситуація з обшуками в його університеті...

...нова голова ...нова голова "бюджетки" Ірина Вахович дякує за довіру...

...а Володимир Гунчик мовчки дивиться в стіл....а Володимир Гунчик мовчки дивиться в стіл.

Згодом під приціл депутатів по черзі вийшли вже згаданий начальник ГУНП у Волинській області, генерал поліції третього рангу Петро Шпига та перший заступник начальника Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Виступи поліцейського раз за разом перебивала активістка Марущак зі своїми не відомими мені поплічниками.

"У відставку!" – викрикувала ця білява жінка у рожевій шапочці, перманентно у чомусь звинувачуючи правоохоронця.

"Ану покладіть плакати, не влаштовуйте цирк. Я вам потім надам хвилину для запитання", – гримнув на активістів Палиця.

Злісні активісткиЗлісні активістки

Своєю чергою Віталій Чуй був змушений слухати доволі незручні запитання від депутатів, зокрема про те, як працівники ДФС перешкоджають законному відшкодуванню ПДВ для підприємців. У підсумку звіт його структури перенесли на наступну сесію, щоб послухати безпосередньо керівницю Світлану Савчук.

"А Гунчик взагалі є на сесії?" – несподівано запитала Мар'яна Метельська в Костянтина Яворського.

"Є", – відповів він.

"То що це він весь час мовчить?" – додала дівчина.

"А що тут ще говорити?" – віджартувався Костя.

Коли нарешті підійшов час голосувати за бюджет області, нова голова профільної комісії Ірина Вахович сіла ближче до В'ячеслава Рубльова та запропонувала підтримати проект з правками членів комісії.

На відміну від сесії півторамісячної давнини, цього разу рішення було підтримано більшістю обранців громади. Більше того, депутати ще й затвердили давню мрію Михайла Імберовського – "Бюджетний регламент".

Бюджетно-біткоїновий переполох у Волиньраді (фоторепортаж)

***

Після завершального гімну Петро Савчук майже миттєво зник із сесійної зали Волиньради та вже через 15 хвилин з'явився в стінах свого університету.

Тим часом прес-секретар департаменту кіберполіції Юлія Квітко розповіла "Конкуренту", що обшуки в ЛНТУ проходять в рамках розпочатого раніше кримінального провадження.

Ще через годину прес-служба прокуратури області розставляє всі крапки над "і":

"У результаті обшуку правоохоронці виявили комп'ютерну техніку, флеш-носії та інше обладнання, яке, ймовірно, використовувалося для майнингу криптовалюти й було встановлене в одному з приміщень навчального закладу".

Ректору не позаздриш: його кабінет розносять, в коледжі обвалюється стіна і тепер ще й цей бюджетно-біткоїновий переполох на його голову...

Читайте також: "МАФІОЗІ" ТА СІЧНЕВА СЕСІЯ ЛУЦЬКРАДИ (ФОТОРЕПОРТАЖ)

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
08:30
16 квітня 2024
23:07
11 квітня 2024
11:17
03 квітня 2024
28 березня 2024
10:30
13 лютого 2024
11:33
22 січня 2024
20 січня 2024
16:47
04 січня 2024