Поділитись:

На Волині захворюваність на грип та ГРВІ перевищила епідпоріг

Середа, 14 лютого 2018, 12:44

На Волині за останній тиждень на 26,3 % зросла інтенсивність епідпроцесу грипу та ГРВІ, що свідчить про високий рівень поширення захворюваності.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Упродовж тижня в області захворіли понад 8,1 тис. осіб проти 6,4 тис. попереднього тижня. Кількість госпіталізованих з ускладненнями ГРВІ збільшилась на 32,8 % і становить 263 людини (проти 198 хворих минулого тижня), з них 72 % – діти.

Показник захворюваності вищий від розрахункового епідемічного порогу на 7,6 %. Перевищення епідемічного порогу зареєстрували в Шацькому районі та м. Луцьку (на 14,8 % та 2,7% відповідно). Найвищі показники захворюваності на грип та ГРВІ зареєстрували в Маневицькому, Володимир-Волинському, Камінь-Каширському районах. Серед хворих діти до 17 років становили понад 68,5 %.

Загалом з початку епідемічного сезону на грип і ГРВІ вже перехворіли понад 97 тисяч волинян (8,5 %), що менше рівня минулого року на 16 %. За цей час дослідили 50 зразків біоматеріалу від хворих на грип та ГРВІ. В 7 зразках виявили вірус грипу типу В сезонний. Циркуляція його встановлена в Рожищенському, Луцькому, Ківерцівському районах та м. Луцьку.

Упродовж останнього тижня темп приросту захворюваності серед дітей від 5 до 17 років зріс на 46 %. Враховуючи пропозиції лікарів-епідеміологів, які надано на основі щоденного моніторингу захворюваності на ГРВІ та грип у навчально-виховних закладах, органами місцевого самоврядування призупинено навчання в 59 школах, де кількість відсутніх більше 20%.

З початку епідемічного сезону проти грипу на Волині вакцинували 2891 особу, (або 87 % від обсягу), в т.ч. 1274 дитини до 17 років.

Надрукувати
мітки:
коментарів