Поділитись:

Чи потребує волинський бізнес на ягодах і овочах партнерів у Польщі

Середа, 14 лютого 2018, 16:26
Чи потребує волинський бізнес на ягодах і овочах партнерів у Польщі

Ще у листопаді група аграріїв з Волині організували спільну поїздку на польське підприємство ZAK (Ратошин, Люблінське воєводство) задля налагодження співпраці.

На сьогодні у Волинській області (Луцький, Іваничівський, Рожищанський, Горохівський, Маневицький, Любомильський, Володимир-Волинський, Ратнівський райони) є ряд господарств, які займаються вирощуванням різних видів ягід (малина, журавлина, полуниця, порічка, вишня), овочів (цибуля, горох, ревінь, капуста цвітна) тощо. Зі збільшенням кількості продукції виникає проблема збуту. Натомість польське підприємство ZAK спеціалізується на заморозці та оходжені м'яких ягід та овочів, – інформує у ВОГО "Фонд місцевого розвитку".

"Багато хто думає, що метою нашого приїзду є потреба в інвестиціях з польської сторони, але це не так. Ми приїхали не з простягнутою рукою, а з конкретними діловими пропозиціями. Нам потрібно формувати ринок збуту для продукції і на сьогодні важливо його формувати у співпраці з європейськими партнерами. Існує проблема нестабільності українського ринку та спекуляціями на ціні, до яких вдаються українські закупівельники. У Польщі цього немає", – прокоментував представник фермерського господарства з Ратно Богдан Панасюк.

Члени правління польської фірми також зацікавлені у співпраці з українцями. До того ж вони готові відвідати волинські господарства та надати поради щодо покращення ведення бізнесу.

Зазначимо, що аграрії-ініціатори поїздки познайомились під час реалізації проекту "Підтримка україно-польських ініціатив щодо розвитку садівництва та ягідництва уВолинській області".

Проект реалізували ВОГО "Фонд місцевого розвитку" та Благодійний фонд "Вектор соціальної соціативи" за сприяння Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку в рамках фінансування Міністерства закордонних справ РП ("Польська допомога").

Проект закінчився у грудні 2017 року, але його учасники сформували власне неформальне об'єднання, аби розширювати свій бізнес та шукати партнерів. Допомагають у цьому виконавці проекту – ВОГО "Фонд місцевого розвитку", які готові і поза межами проекту надавати організаційні та консультаційні послуги.

Надрукувати
мітки:
коментарів