Поділитись:

Волинські освітяни мітингували під обласною держадміністрацією

Четвер, 10 березня 2016, 10:12

Вчителі професійно-технічних закладів приїхали пікетувати приміщення обласної ради напередодні сесії, аби добитися виплати коштів за два місяці роботи.

Акція розпочалася у четвер, 10 березня, – пише видання Волинське Агентство Розслідувань.

Нагадаємо, у Ковелі, Нововолинську та Володимирі-Волинському виникли проблеми із забезпеченням закладів профтехосвіти. Згідно із нововведеннями у законодавстві фінансувати заклади мають із міського бюджету. Станом на 10 березня Президент так і не підписав закон, що передбачає компенсацію цих коштів із держбюджету, а постанова Кабміну про фінансування із стабілізаційного фонду "зависла" у бюджетному комітеті Верховної Ради.

Попри це у бюджеті Луцька та Волинської області знайшли кошти на фінансування, а у Ковелі, Нововолинську та Володимирі-Волинському кажуть, що коштів поки немає.

Голова облради Ігор Палиця вийшов до пікетувальників та пояснив ситуацію, яка склалася. Він відзначив, що спілкувався із міськими головами Володимира-Волинського та Нововолинська, а також планує візити у ці міста. Палиця пояснив, що профінансувати всі заклади із обласного бюджету просто нереально, однак пообіцяв спільно із людьми шукати вирішення проблеми.

Станом на 9:50 вчителі зайшли у сесійну залу облради. Сесія має розпочатися після 10:00.

Нагадаємо, 9 березня депутат Волинської облради Людмила Кирда проанонсувала мітинг освітян з Ковеля, Нововолинська та Володимира-Волинського під Волнинською ОДА через невиплату зарплат. "І що ми їм будемо казати?", – спитала депутат.

Надрукувати
мітки:
коментарів