Поділитись:

Викладачі та студенти волинських ПТУ "заполонили" сесійну залу Волиньради

Четвер, 10 березня 2016, 10:51

Працівники і студенти ПТУ з нового року не отримують ані зарплат, ані стипендій.

Студенти з транспарантами та плакатами разом з викладачами "заполонили" сесійну залу Волинської облради. Це відбулося під час позачергового засідання сесії Волиньради 10 березня.

На мітинг приїхали працівники та студенти з п'яти училищ із вимогою вирішити їхнє питання.

Начальник департаменту фінансів Ігор Никитюк сказав, що для 11 ПТУ передбачили фінансування і гроші на зарплати та стипендії є.

"Мери Міст Ковеля, Володимира-Волинського, і Нововолинська порушують закон? Адже грошей достатньо на фінансування училищ",– спитав голова облради Ігор Палиця.

Якщо мери відмовляться виконувати закон, то за рахунок вільних залишків у вигляді субвенції профінансують профтехосвіту.

Валерій Діброва розповів, що вони запросили мерів міст, однак ті не прийшли.

Ігор Палиця попросив обласну прокуратуру,щоб вони взяли до уваги факт порушення закону мерами міст.

Нагадаємо, що близько 9 години освітяни розпочали пікет під стінами Волинської обласної ради. Після того, як до них вийшов голова Волинської облради Ігор Палиця, мітингарі о 9:50 перемістилися до середини приміщення, зокрема і до сесійної зали.

Нагадаємо, 9 березня депутат Волинської облради Людмила Кирда проанонсувала мітинг освітян з Ковеля, Нововолинська та Володимира-Волинського під Волнинською ОДА через невиплату зарплат. "І що ми їм будемо казати?", – спитала депутат.

Надрукувати
мітки:
коментарів