Поділитись:

На Волині військкомати збирають резервістів

П'ятниця, 23 лютого 2018, 09:31

У 2018 році триває підготовка резервістів оперативного резерву першої черги.

Відтак з 27 лютого розпочнуться навчальні збори резервістів першої черги на базі однієї з механізованих бригад оперативного командування "Захід". Загалом буде залучено близько 170-ти резервістів з усієї Волинської області, які проходили військову службу за мобілізацією і брали участь в Антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей, – інформує прес-служба Волинського обласного військового комісаріату.

Наразі військові комісаріати здійснюються заходи щодо оповіщення, виклику, проходження медичного огляду резервістів, які залучатимуться на навчальні збори.

Упродовж 2016-2017 років аналогічний вишкіл волиняни-резервісти проходили більш ніж в 20-ти підрозділах Збройних Сил України.

Збори триватимуть 30 діб, бійці оперативного резерву пройдуть всі етапи військової підготовки, покращать свою фахову та індивідуальну підготовку з урахуванням сучасної специфіки виконання армійськими підрозділами завдань, а також візьмуть участь у проведенні бойового злагодження в складі свого підрозділу та військової частини (бригадних тактичних навчань) з виконанням бойових стрільб.

Резервістам оперативного резерву на час проведення зборів гарантується збереження робочого місця, державне страхування, компенсується середньомісячна зарплатня на підприємстві та виплачується грошова винагорода. Резервісти безкоштовно забезпечуються військовою формою одягу, харчуванням, проживанням та медичним обслуговуванням під час зборів.

Після закінчення зборів працюючим резервістам виплачується від 6400 до 8 200 грн. (три мінімальні заробітні плати) залежно від військового звання. Загальна сума грошових виплат непрацюючим резервістам становить від 5 200 до 7 000 грн.

Укласти контракт на проходження служби в резерві може кожен громадянин України, віком від 18 до 60 років, не залежно від статі. Перший контракт з резервістами укладається строком на 3-5 років. Після закінчення строку дії першого контракту строк служби у військовому резерві може бути щоразу продовжений на 3-5 років до досягнення громадянином граничного віку перебування у військовому резерві.

У Верховній Раді розглядатимуть проект, який передбачає вдосконалення системи соціальних гарантій і пільг резервістів з одночасним посиленням кримінальної та адміністративної відповідальності резервістів за схилення від призову як під час мобілізації, так і на навчальні збори.

При цьому пропонується:

  • виплата резервістам одноразової грошової винагороди при укладанні контракту на проходження служби в резерві – від 4 000 до 6 000 грн;
  • перехід на виплату грошового забезпечення резервістам як військовослужбовцям (за час виконання обов'язків служби). З урахуванням середньомісячної заробітної плати за місцем роботи та грошової винагороди за підсумками року рядовий резервіст отримає 11 000 грн;
  • обчислення пільгової військової пенсії з урахуванням служби в резерві (1 рік за 3 роки в резерві);
  • позачергове надання місць у дитячих закладах дітям резервістів.
Надрукувати
мітки:
коментарів