Поділитись:

Повідомили подробиці підпалу офісу рівненсько-волинського видання (відео, оновлено)

П'ятниця, 23 лютого 2018, 09:50

У Рівному в офіс редакції інформаційно-аналітичного порталу "Четверта влада" невідомий чоловік закинув пляшки з запальною сумішшю, унаслідок згоріла одна кімната. Ніхто не постраждав, хоча в офісі були люди.

Про це Інституту масової інформації повідомила заступниця головного редактора сайту "Четверта влада" Антоніна Торбіч.

Зі слів Антоніни, в офісі перебувало четверо людей, враховуючи її неповнолітнього сина. Невідомий чоловік кинув дві шестилітрові пляшки.

"Почули, що знизу хтось зайшов, думала, що то з домашніх хтось (наш дім поруч), попросила сина подивитися. Він пішов, а за кілька секунд чую брязкіт, якесь бахкання, здалося, ніби хтось падає зі сходів. Злякалася за сина, схопилася, а тут він забігає і каже, що якийсь чоловік підпалив приміщення, – розповіла журналістка. – Збігли всі вниз, дим густий почав валити. Ми кинулися відрами гасити, дихати не було чим. Боялися, що перекинеться на все приміщення, чи котел вибухне".

Напад на офіс редакції Антоніна Торбіч пов'язує винятково з журналістською діяльністю.

"Ми пов'язуємо це з журналістською діяльністю однозначно. Побутових конфліктів не маємо. Оприлюднюємо розслідування про незаконні будівництва, захоплення землі в рекреаційних зонах, корупцію і порушення у різних сферах. Тому недоброзичливців маємо чимало, вочевидь", – сказала вона.

Викликали поліцію, але нападник встиг втекти.

"Опитавши свідків, поліція припустила, що це підпал на замовлення", – сказала Торбіч.

За фактом підпалу у поліції розпочали досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією частини 2 статті 194 Кримінального кодексу України. Поліцейські розшукують зловмисника та встановлюють усі обставини події.

Нагадаємо: у суботу, 17 лютого, пограбували хостинг, на якому був сайт "Четверта влада", що працює на Волині та у Рівному.

Надрукувати
мітки:
коментарів