Поділитись:

На Волині зловили хакерів, які крали гроші через мобільний додаток

Середа, 28 лютого 2018, 10:52
На Волині зловили хакерів, які крали гроші через мобільний додаток

У Луцьку викрили зловмисників, які займалися поширенням шкідливого програмного засобу, призначеного для несанкціонованого втручання в роботу смартфонів.

Про це повідомляє департамент кіберполіції.

Злочинна група складалася з двох осіб – 23-річного жителя Волині та 20-річного мешканця Херсонщини. Вони створили та поширювали програму, яка мала декілька адміністративних панелей. Ця програма після завантаження на смартфон перевіряла наявність встановленого "мобільного банкінгу", надсилаючи смс-запити на запрограмовані спеціальні номери. У подальшому відбувалося виведення коштів через систему миттєвих інтернет-розрахунків "WebMoney Transfer" на банківські рахунки зловмисників.

Програма була замаскована під мобільний додаток для пошуку друзів. Наразі встановлено, що таким чином підозрюваним вдалося інфікувати більше 2 тисяч мобільних пристроїв.

Обом зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2. ст. 361-1 (Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж) КК України. Їм обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Надрукувати
мітки:
коментарів