Поділитись:

На Волині поменшало злочинів

Четвер, 01 березня 2018, 15:55
На Волині поменшало злочинів

Рівень кримінальних правопорушень в області на 10 тисяч населення значно нижчий, як у державі. Знизилось число кримінальних правопорушень проти життя та здоров'я особи, зокрема умисних вбивств.

Такі дані озвучили під час спільної наради керівників правоохоронних органів "Про стан протидії злочинності, в тому числі її організованим формам та ознакам корупції за 2017-й рік" 28 лютого 2018 року, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

"Вжиті правоохоронцями області спільні, узгоджені заходи забезпечили загалом стабільну криміногенну ситуацію у регіоні. Більше того, уперше за останні роки досягнуто спаду кримінальних правопорушень проти власності – крадіжок, у тому числі з квартир, грабежів і розбійних нападів", – поінформував прокурор Волині Максим Киричук.

Окрім цього, зменшено прояви неповнолітньої та групової злочинності, а також злочинів, скоєних у стані алкогольного сп'яніння. Посилено протидію корупційним проявам. Зросла як кількість виявлених та розслідуваних корупційних злочинів, так і число скерованих до суду обвинувальних актів. В отриманні неправомірної вигоди викрито суддю, двох голів районних державних адміністрацій, голову районної ради.

Активізовано протидію незаконному обігу підакцизних товарів. У 2017 році вилучено товарів підакцизної групи орієнтовною вартістю 58 млн грн, що вдвічі перевищує показник 2016 року.

Поряд із цим, впроваджені скоординовані заходи на сьогодні ще не вирішили усіх нагальних проблем з питань протидії злочинності, насамперед загально-кримінальної спрямованості.

Однак при покращанні загалом у регіоні криміногенної ситуації, зменшенні кількості облікованих тяжких та особливо тяжких злочинів, в окремих районах області відбулося зростання рівня злочинності (у Іваничівському, Луцькому та Ратнівському), особливо тяжких (у Іваничівському, Луцькому, Любомльському, Ратнівському районах та м. Володимир-Волинський), тяжких (в Іваничівському, Локачинському, Луцькому, Ратнівському, Шацькому районах, містах Володимир-Волинський та Ковель) злочинів.

Відзначено, що подальшої активізації потребує робота з виявлення та затримання осіб, які здійснюють незаконний видобуток корисних копалин, насамперед бурштину, їх переробку (обробку), збут та контрабанду через державний кордон України, незаконну порубку лісу.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024