Волинь – у ТОП-3 областей, де найдешевше сало
Експерти Асоціації проаналізували, у яких регіонах найдорожче та найдешевше м'ясо за офіційною статистикою на початок лютого та склали відповідний рейтинг.
Київ є найдорожчим містом країни для любителів м'яса. Столиця також входить до ТОП-3 найдорожчих регіонів за всіма видами м'яса та сала, окрім курки. Про це написав на на сторінці у Facebook директор Української асоціації постачальників торговельних мереж, аграрний Олексій Дорошенко.
Яловичина – середня ціна в Україні 117,1 грн. за кілограм.
ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Київ – 129,1
2. Київська область – 127,4
3. Одеська область – 126,1.
ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Донецька область – 95,1
2. Полтавська область – 107,0
3. Чернігівська область – 107,8.
Таким чином, різниця між Києвом та Донецькою областю складає 34 грн. за один кілограм, або 36%. За рік, із кінця січня 2017 року по кінець січня 2018 року, найбільше ціни на яловичину виросли в Закарпатській області – на 42 %, із 87,7 грн. за кілограм до 124,6 грн.
Свинина – середня ціна в Україні 110,3 грн. за кілограм.
ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Закарпатська – 122,7
2. Київ – 118,2
3. Одеська – 115,4.
ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Донецька область 97,8
2. Волинська область 102,3
3. Тернопільська область 105,7.
Різниця між Закарпатською та Донецькою областями складає 24,9 грн. за кілограм, або 25 %. Протягом року найбільше ціни на свинину виросли в Київській області – на 74 %, із 66,1грн. за кілограм до 114,6 грн.
Сало – середня ціна в Україні 72,2 грн. за кілограм.
ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Київ – 110,6
2. Київська область – 81,5
3. Дніпропетровська область – 79,7.
ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Тернопільська – 49,4
2. Волинська – 51,8
3. Рівненська – 52,7.
Купуючи сало в Тернопільській області можна зекономити 61,3 грн. на одному кілограмі, порівняно з Києвом. Це більше, ніж у два рази. За рік вартість сала найбільше зросла в Київській області – більш ніж удвічі, із 39,9 грн. за кілограм до 81,5 грн.
Філе курятини – середня ціна в Україні 91,5 грн. за кілограм.
ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Миколаївська область – 96,2
2. Херсонська – 94,0
3. Кіровоградська – 94,0.
ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Харківська – 84,9
2. Рівненська – 88,1
3. Львівська – 88,7.
Таким чином, різниця між Миколаївською та Харківською областями складає 11,3 грн. за кілограм, або 13 %.
Тушка курятини – середня ціна в Україні 54,9 грн. за кілограм.
ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Донецька область – 56,7
2-3. Одеська і Закарпатська області – 56,6.
ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Тернопільська – 51,4
2. Харківська – 52
3. Дніпропетровська – 52,8.
Різниця між найдорожчим регіоном – Донеччиною, та найдешевшим – Тернопіллям, складає 5,4 грн. за кілограм, або 10 %. Найбільше за рік вартість курячої тушки зросла в Миколаївській області – на 42 %, із 39,4 грн до 56 грн за кілограм.
Різниця в цінах на м'ясо між регіонами тим більша, чим менше його виробництво в промислових масштабах. Виробництво курятини переважно зосереджено у великих господарствах, та різниця вартості між найдорожчим та найдешевшим регіонами складає 10 %. Сало – це парафія приватних домогосподарств, тому й різниця між регіонами є двократною.
Помер король Великої Британії Чарльз III? Що кажуть офіційні джерела
У Луцьку з'явилися дзеркальні паркани (фото)
У Луцьку люди самовільно встановили обмежувачі руху (фото)
Для фанатів усього сирного: у центрі Луцька запрацював стріт-фуд заклад «CHEESY» (фото)
У Луцькій стоматполіклініці працівники скаржаться на цькування