Поділитись:

Австралія зацікавилася співпрацею з Волинню

Вівторок, 13 березня 2018, 14:31
Австралія зацікавилася співпрацею з Волинню

На Волині з робочим візитом перебував заступник голови дипломатичної місії Австралії в Україні Тім Болотніков.

З керівництвом Волині говорили про інвестиційний потенціал краю, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Серед переваг північно-західного регіону України перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов назвав як вигідне географічне розташування, близькість до ЄС, наявність природно-сировинного потенціалу, так і пов'язані з цим можливості для подальшого розвитку туристичної галузі, агропромислового сектору, харчової промисловості, машинобудування тощо.

Окрім цього, Олександр Степанцов розповів про найбільш потужні підприємства краю, котрі працюють з іноземними інвесторами. А саме: ПрАТ "СКФ Україна", котре займається виробництвом підшипників, ТОВ "Кромберг енд Шуберт Україна ЛУ", що виготовляє електричні бортові кабельні системи для таких автомобілів світового класу, як Mercedes, Volkswagen, BMW та Audі, СП ТОВ "Модерн-Експо", котре спеціалізується на виробництві торгівельного обладнання, ПрАТ СП "Теріхем-Луцьк" – один із лідерів із виробництва конденсаторної плівки тощо.

Окремо перший заступник голови облдержадміністрації зупинився на діяльності Державного підприємства Луцький ремонтний завод "Мотор", що займається ремонтом авіадвигунів для винищувачів Су-27 і МіГ-29, а також продукує необхідні для цього запасні частини. Болотніков, поцікавився, на споживачів яких країн розраховане виробництво транспорту на цьому підприємстві.

"До початку військових дій робота підприємства була націлена на співпрацю з країнами колишнього Радянського Союзу та Росії, зокрема. Однак, із початком війни відбувається переорієнтація ринку на ЄС, підписано ряд контрактів. Нині компанія співпрацює із Польщею, а також веде перемовини про співробітництво із Францією", – зауважив заступник голови ОДА.

Насамкінець заступник голови місії Австралії в Україні Тім Болотніков наголосив: приїхав на Волинь вперше, однак з огляду на те, що почув про область, вважає його цікавим для подальшої співпраці.

До слова, встановлення у 1992 році дипломатичного діалогу між незалежною Україною та Австралією дало початок і розвитку торгівельно-економічного та культурно-гуманітарного співробітництва між державами. Попри те, що Австралія інвестувала кошти у ряд українських проектів на Харківщині, Херсонщині та навіть Львівщині, Волинь із найменшим континентом світу до цього часу не співпрацювала.

Надрукувати
мітки:
коментарів