Поділитись:

Брат і сестра з Волині виграли більше 400 тисяч доларів на навчання в США

Середа, 14 березня 2018, 11:05

Двоє підлітків з Волині, які, до речі, є братом і сестрою, виграли на двох стипендії у розмірі 432 тисяч доларів на навчання у США.

Про це у мережі Facebook написав експерт з енергетики Андрій Герус, який є рідним дядьком талановитих дітей.

Як розповів Герус, сім'я його сестри живе у селі Стара Лішня Волинської області. У них троє дітей: Сашку – 2 роки, Андрію – 15 років, Тані – 17 років. Старші діти регулярно виборювали призові місця на обласних та республіканських олімпіадах.

Цього року Таня та Андрій брали участь у програмі Ukraine Global Scholars і обоє виграли стипендію на освіту в США. Таня отримала 146 тисяч доларів, а Андрій – 206 тисяч доларів на навчання в школі та ще 80 тисяч на університет. Разом вони виграли стипендій на 432 тисяч доларів.

"Це десь 180 років зарплати мами-вчительки і 120 років зарплати тата-шахтаря (якщо нічого не їсти)", – зазначив Андрій Герус.

Тож наступні декілька років Таня і Андрій здобуватимуть освіту у штаті Коннектикут, який розташований за 120 кілометрів від Нью-Йорку.

Зі слів Геруса,сього цьогоріч у програмі UGS стипендії виграли 13 дітей із 14-ти, але ще одна дівчинка знаходиться в листах-очікуваннях декількох шкіл. За 3 роки бюджет програми склав 40 тисяч доларів, а діти виграли стипендій на 6 мільйонів доларів.

"Ось така вона, Американська мрія. Із Старої Лішні – в Коннектикут", – йдеться в дописі.

Надрукувати
мітки:
коментарів