Поділитись:

Ньюзмейкери тижня: владний Палиця, запальний Гузь та шокуючий Кучер

Автор: Василь Бідун |
П'ятниця, 11 грудня 2015, 17:35
Ньюзмейкери тижня: владний Палиця, запальний Гузь та шокуючий Кучер

Другий тиждень зими видався гарячим на різні події в публічному житті Волині. Просто таки інформаційними джерелами, що били через край, для місцевих журналістів стали такі дійові особи, як голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, народний депутат від Волині Ігор Гузь та головний волинський "ляшківець" Володимир Кучер, який вигулькнув з сенсаційною заявою наприкінці тижня.

Сайт новин Волині "Конкурент" зробив підбірку та аналіз новин про найцікавіших волинських діячів.

Ігор Палиця вводить свої правила в політичне життя Волині

Новообраний голова Волинської обласної ради Ігор Палиця плідно попрацював цього тижня на політичному та суспільному поприщі.

***

Друге пленарне засідання сьомого скликання, яке відбулося 8 грудня під керівництвом Ігоря Палиці не залишило байдужим, мабуть, нікого. Місцеві ЗМІ вибухнули повідомленнями про обшуки журналістів в приміщенні ОДА на наявність зброї чи інших заборонених речовин. Цей випадок не коментував лише лінивий: висловились стосовно "репресій" журналістів навіть нардепи Ігор Гузь та Степан Івахів.

11 грудня Волинська незалежна медіа-профспілка написала заяву до голови Волинської облради про те, що обшук особистих речей журналістів є порушенням прав людини. Що ж, чекаємо продовження.

***

8 грудня з'явилася новина про те, що Ігор Палиця встановив у своєму кабінеті в ОДА відеокамери, які ведуть спостереження безперервно. Для прозорості роботи, – пояснив сам Палиця.

"Там також стоїть табличка, яка попереджає, що у приміщенні постійно ведеться аудіо та відеозапис. Це зроблено це для того, аби нікому не хотілося приходити до мене з неправомірними пропозиціями, а органам правопорядку не хотілося вдаватись до провокацій", – прокоментував нововведення голова облради.

***

У стінах Луцького драмтеатру 8 грудня Палиця влаштував публічне обговорення бюджету на наступний рік, зібравши у стінах театру чимало посадовців з усієї Волині.

***

В ефірі телеканалу "Волинь нова" лідер волинського "Укропу" розкритикував енергетичну блокаду Криму.

"Так ми робимо все, щоб окуповані території до нас не повернулися", – заявив Палиця.

***

10 грудня голова Волинської облради святкував свій День народження. Чоловікові виповнилося 43 роки.

***

Весь тиждень ЗМІ гуділи про заяву Ігоря Палиці на з'їзді УКРОПу, де Ігор Петрович назвав війну в Україні громадянською.

 

Нардеп Ігор Гузь: і кулаками помахати, і депутата "подонком" обізвати, й журналістам поспівчувати

Запальний нардеп з Волині Ігор Гузь, здається, встигав цього тижня все й усюди. Попри те, що політик перебував у Києві, його не покидали думки про рідну Волинь.

***

Чоловік спромігся поспівчувати волинським журналістам, яких охоронці в спортивному обшукували у стінах ОДА і не пускали до сесійної зали 8 грудня.

"Якби був у Луцьку під час сесії, всіх журналістів чи громадських діячів провів би в залу", – обурився захисник свободи слова й демократії.

***

Також Гузь обізвав "подонком" колегу по Верховній Раді з "Опозиційного блоку" Ігоря Шурму через те, що той буцімто не піднявся зі свого місця під час Хвилини мовчання на знак вшанування жертв голодомору. На що Шурма відреагував швидко: опублікував відеоспростування слів Гузя й заявив, що чекає публічного вибачення і залишає за собою право звернутися до суду.

***

Будучи в Києві, не давав засумувати голові Волинської ОДА Володимиру Гунчику, вкотре вимагаючи його звільнення на брифінгу Верховної Ради 8 грудня.

"Губернатор в першу чергу несе відповідальність за той безлад, який зараз відбувається у Маневицькому районі, де знаходяться поклади бурштину", – запевнив політик.

***

9 грудня Гузь вирішив поборотися за справедливість у бізнесі і заявив, що Волинське підприємство "Флора", розташоване у Шацькому районі не сплачує податків належним чином і попросив голову Державної фіскальної служби Романа Насірова перевірити цю ситуацію.

***

Хвацький Ігор Гузь не зміг залишитися і осторонь бійки у Верховній Раді між "Солідарністю" та "Народним фронтом", яку спровокувала доповідь прем'єр-міністра Арсенія Яценюка 11 грудня. На щастя чи, може, навпаки, опинитися у вирі подій депутатові завадили інші, більш розважливі, колеги.

Радикал Кучер – більше не радикал

Не кількістю, а якістю замикає трійку ньюзмейкерів Волині голова Волинської організації Радикальної партії Олега Ляшка Володимир Кучер. Все б нічого, працював би собі чоловік в обласній раді спокійно. Та захотілося йому щось таке зробити, щоб привернути увагу до своєї персони – вдалося.

***

Володимир Кучер наприкінці тижня шокував волинську громадськість своєю заявою на адресу "найрадикальнішого" Олега Ляшка про бажання вийти з партії. На коментарі стосовно свого рішення чоловік не надто щедрий, хоча спроб дізнатися від місцевих журналістів, що слугувало причиною такого рішення, було чимало. Однак, в ексклюзивному коментарі для "Конкурента", політик пояснив, що вийшов з Радикальної партії, бо не зміг стати нардепом у її лавах.

Надрукувати
мітки:
коментарів