Поділитись:

Деякі волинські школи можуть стати ліцеями

Середа, 21 березня 2018, 15:16

Бюджетна комісія Волинської обласної ради рекомендувала організувати роботу щодо перепрофілювання Володимир-Волинської, Княгининівської та Люблинецької спеціалізованих шкіл-інтернатів I-III ступенів "Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки" в ліцеї.

З 1 вересня 2018 року цим закладам не можна буде здійснювати набір дітей на навчання у першому класі, – повідомляє прес-служба облради.

Також вивчать питання щодо доцільності створення на базі Липлянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату групи для дітей дошкільного віку з вадами розвитку.

А Нововолинську спеціальну загальноосвітню школу № 9 планують передати на утримання за рахунок коштів місцевих бюджетів (при умові співфінансування цих закладів у перехідний період за рахунок коштів субвенції з обласного бюджету).

Так ж сама історія з Іваничівською спеціальною загальноосвітньою школою-інтернат. Заклад хочуть передати у комунальну власність Іваничівської ОТГ, яка би використовувала її для власних потреб. Голова комісії Ірина Вахович зауважила, що мала розмову з цього питання з головою ОТГ, який допоки не схвалює такої ідеї. Розглядається також пропозиція створити на базі Іваничівського закладу філію обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної сотні.

Вивчатимуть питання щодо подальшого функціонування Сенкевичівської загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів та її типу (як заклад профільної середньої освіти, спеціальний заклад освіти для дітей з особливими освітніми потребами тощо).

В облраді чекають пропозицій від ОДА щодо майбутнього розвитку згаданих закладів до 1 травня цього року.

Чимало уваги в рекомендаціях реформуванню Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів "Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки". Нагадуємо: до кінця минулого року на базі навчального закладу був відкритий експериментальний майданчик з проблеми "Соціалізація особистості дитини в умовах реформованої спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату". Наразі є потреба створити на базі закладу окремі юридичні особи публічного права, а саме:

  • Володимир-Волинський ліцей (з поетапним продовженням виконання закладом функцій з навчання учнів Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернат І-ІІІ ступенів "Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки" (з 1 вересня 2018 року закладом не здійснюватиметься набір дітей на навчання у першому класі та додатковий добір на навчання у 2-7 класах);
  • заклад дошкільної освіти Волинської обласної ради (з наступним переводом у новоутворений заклад дошкільних груп з Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернат І-ІІІ ступенів "Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки" (в подальшому новоутворений заклад дошкільної освіти разом з майновим комплексом, який використовується для його потреб, буде передано у комунальну власність м. Володимир-Волинського);
  • позаміський стаціонарний заклад оздоровлення та відпочинку Волинської обласної ради.
Надрукувати
мітки:
коментарів