Поділитись:

На Волині в лісах встановили камери

Середа, 21 березня 2018, 19:40

Волинські ліси тепер будуть перебувати під пильним оком відеокамер. Їх встановили у найпроблемніших місцях, привабливих для браконь'єра, крадія лісу чи незаконного копача бурштину.

Камера бачить і вночі. Для людського ока вона майже непомітна, проте фіксує кожен рух, – інформують Факти.

Пристрій кріплять на дерево. Він зберігає усі фото, які миттєво надсилає на телефон лісівникам. Щойно камера зафіксує когось стороннього, його можна одразу затримати.

До прикладу, маневицькі ліси неабияк приваблюють порушників. 3 роки тому вони здригалися від навали незаконних копачів, які вщент перекопали майже півтора десятка гектарів лісу. Спільними зусиллями гастролерів таки вигнали, та після себе вони залишили глибокі вирви та повалені дерева.

Досі ці території охороняють поліцейські. Та невеликі групи старателів усе ж піддаються спокусі незаконного заробітку та заходять у ліси з лопатами і помпами. Нещодавно тут затримали 4 молодиків із Рівненщини.

Браконь'єри – ще одна біда, уже для звіра. Лише у цьому господарстві торік затримали понад 30 порушників. І вже 75 у цьому році загалом в області. Вилучили 11 рушниць. Тому деякі камери встановили поблизу підгодівельних майданчиків, де їдять дикі кабани, козулі, лисиці.

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 березня 2024
19:45
15 березня 2024
21:03