Поділитись:

Медики психлікарні в Олиці не хочуть виїжджати із замку

П'ятниця, 23 березня 2018, 08:15

На засіданні "бюджетної" комісії облради запропонували перевести усіх пацієнтів обласної психлікарні в Олиці у психіатричну лікарню № 1 у Луцьку. А замок залишити культурним центром і здавати в оренду.

Питання доцільності продовження роботи психлікарні № 2 в Олиці наразі вивчають. Самі ж медики психлікарні в Олиці кажуть, що саме завдяки тому, що в стінах замку діє лікарня, він не руйнується, бо персонал підтримує його стан, – пише "Перший".

Виконувач обов'язків головного лікаря олицької психлікарні Марія Любашевська розповіла, що медичні працівники насторожені та з негативом сприйняли таку ініціативу. На її думку, краще знайти інвестора для будівництва корпусу психлікарні в Олиці, аби не тривожити ні пацієнтів, ні працівників.

"Ми всі розуміємо, читаємо про оптимізацію, але то лише на папері все виглядає гарно. Реалії кажуть зовсім про інше. Якби вже був інвестор, то і на нашій території можна побудувати корпус на 150 ліжок, де б ми обслуговували пацієнтів і звільнили замок. Але наголошу, що саме завдяки нашій роботі, замок зберігся і перебуває в хорошому стані", – зазначила вона.

Проти переміщення психлікарні виступив проти й депутат Олександр Омельчук, до округу якого входить селище Олика.

З його слів, питання потребує обговорення, мовляв, люди хвилюються, що втратять роботу.

Надрукувати
мітки:
коментарів