Поділитись:

Половина автомобілів "швидкої" на Волині потребують заміни (відео)

Четвер, 22 березня 2018, 16:05

На Волині половина автомобілів "швидкої допомоги" потребують заміни.

Про це кажуть медики обласного Центру екстреної медичної допомоги, – йдеться в сюжеті ПАТ НСТУ ВРД.

Якщо у Луцьку ситуація задовільна, то в районах лікарі виїжджають на виклики на стареньких УАЗах, які доводиться ремонтувати кілька разів на місяць.

У Ківерцівському відділенні екстреної медичної допомоги в розпорядженні є вісім автомобілів. Лише три з них – у задовільному стані.

Зі слів завідувача Ківерцівського відділення ЕМД Анатолія Каленюка, в районі є п'ять автомобілів, які потребують заміни.

"Автомобілі потребують заміни, виходять з ладу, досить часто ремонтуємо їх. Оце рятує те, що є все таки резерв. Завдячуючи тому резерву, коли УАЗ поламався, ми можемо пересісти на інший, зміну відпрацювати, а далі – ремонтувати, бо іншого виходу немає", – зазначив він.

Як зазначив водій "швидкої" Руслан Мороз, щотижня машину доводиться ремонтувати. Авто, яке є на підміну, так само у незадовільному стані.

Як розповів заступник головного лікаря обласного Центру ЕМД Володимир Шмаль, на сьогодні у них є 107 автомобілів, з них лише 49 відповідають держстандартам України, що дає дозвіл на експлуатацію. Зі 107 автомобілів – 42 УАЗи віком від 10 до 33 років.

В обласній раді про проблему знають, проте депутати поки не вирішили, скільки грошей виділити на її вирішення. Голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики обласної ради Ірина Вахович зазначила, що вся надія – на міжнародні гроші. Зокрема, за гроші з Міжнародного фонду реконструкції і розвитку Управління охорони здоров'я пообіцяло у 2018 році закупити 20 нових "швидких".

Надрукувати
мітки:
коментарів