Поділитись:

Волиняни сплатили майже 100 мільйонів гривень єдиного податку

П'ятниця, 23 березня 2018, 10:25

За підсумками січня-лютого 2018 року на Волині сплачено 99,5 мільйона гривень єдиного податку.

Таким чином, внесок підприємців-спрощенців до бюджетів громад нинішнього року зріс на 33,1 відсотка до аналогічного періоду торік, – інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

"Ріст сплати єдиного податку, насамперед, зумовлений підвищенням стандартів оплати праці. Як відомо, ставка єдиного податку залежить від рівня мінімальної заробітної плати. Тож, поетапне підвищення соціальних стандартів позитивно впливає на рівень наповнюваності місцевих бюджетів. Разом з тим фахівці територіальних органів ДФС налагодити постійний діалог з представниками підприємництва та забезпечують надання послуг представникаи бізнесу на належному рівні", – розповіла начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук

Як свідчить аналітика, ріст сплати єдиного податку фіксують як серед спрощенців-фізичних осіб, так і малих підприємств, які обрали спрощену систему оподаткування. Зокрема, підприємці – фізичні особи спрямували до бюджетів громад більше 72 мільйонів гривень єдиного податку, або на 30,9 відсотка більше проти минулого року, юридичні особи – понад 14 мільйонів гривень єдиного податку, або на 21,3 відсотка більше, як торік.

Сільськогосподарські товаровиробники сплатили до місцевих бюджетів 13,4 мільйона гривень єдиного податку, що майже на 65 відсотків більше минулорічного показника.

"Єдиний податок належить до бюджетоутворюючих платежів, тому керівники місцевої влади повинні суворо контролювати, щоб всі, хто здійснює підприємницьку діяльність, офіційно її зареєстрували та сплачували передбачені законом податки. Саме легальний та соціально відповідальний бізнес – надійний партнер громади, який не лише наповнює бюджет, а й створює робочі місця", – наголосила Світлана Савчук.

Надрукувати
мітки:
коментарів