Поділитись:

На Волині слідчі та судмедексперти розробили алгоритм дій у процесі поховання (відео)

П'ятниця, 23 березня 2018, 14:14

На Волині фахівці обласного бюро судмедекспертизи і Нацполіції напрацювали спільний алгоритм дій у процесі поховання людини.

Про це йдеться в сюжеті ПАТ НСТУ ВРД,

Нагадаємо: із 16 березня 2018 року будь-яку експертизу в кримінальному провадженні призначатимуть лише судді, а не слідчі Нацполіції чи прокурори, як це було досі. Відтепер інформація про проведення експертиз з'являтиметься на сайті Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Одне із запитань – скільки чекати на дозвіл поховання і де весь цей час перебуватиме небіжчик. Фахівці обласного бюро судово-медичної експертизи спільно із головним управлінням Нацполіції напрацювали спільний алгоритм.

"Буває, що у районах немає слідчого судді, або слідчий суддя знаходиться у відпустці, чи через інші обставини не може розглянути дане клопотання, у зв'язку з чим виникають проблеми. Родичі звертаються до правоохоронців, аби якось вплинути, а вплинути ми, на жаль, ніяк не можемо", – розповів начальник слідчого управління ГУ Нацполіції у Волинській області Олександр Лук'янчук.

Саме тому фахівці обласного бюро судмедекспертизи і Нацполіції встановили для себе алгоритм дій в таких випадках.

"Слідчі виносять постанову про судово-медичне дослідження трупа, і на підставі цієї постанови морг приймає тіло", – зазначив начальник слідчого управління ГУ Нацполіції у Волинській області.

Надрукувати
мітки:
коментарів