Поділитись:

Гунчик виконав обіцянку щодо шкільних автобусів

П'ятниця, 23 березня 2018, 14:38
Гунчик виконав обіцянку щодо шкільних автобусів

Учні Волинської області отримали нові атвобуси минулого року.

Навчальним закладам передали 23 автобуси, загальна вартість яких 38 млн 605,5 тис. грн. Відтак голова ОДА Володимир Гунчик виконав свою обіцянку – закупити 14 шкільних автобусів у 2017 році. Розбиралися, як голови обладміністрацій забезпечують учнів шкільними автобусами журналісти "Слова і Діла".

Гунчик виконав обіцянку щодо шкільних автобусів

Велику обіцянку в 2016 році провалив голова Вінницької області Валерій Коровій: він обіцяв придбати 60 шкільних автобусів за рахунок субвенції з державного бюджету, але за фактом закупив лише 17.

Того ж року свій план не виконав голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

"У першу чергу закупимо шкільні автобуси замість тих, які вилучені до зони АТО. Крім того, шкільний транспорт отримають і інші села, де дітям важко добиратися до школи. Всього протягом цього року за гроші державного й місцевого бюджетів на Закарпатті будуть закуплені 44 шкільних автобуси", – обіцяв Москаль, але до кінця року область отримала 27 автобусів.

31 шкільний автобус із 40 обіцяних закупили для навчальних закладів Івано-Франківської області. Вартість одного автобуса становить 1 млн 400 тис. грн. Більш ніж 30 автобусів планував придбати голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко.

"З нового навчального року в наших учнів буде можливість у хороших умовах доїхати до свого "робочого місця", щоб отримувати знання. Батьки також будуть спокійні, що їхні діти комфортно доїхали до школи", – зазначив чиновник. Але в підсумку в 2016 році закупили трохи менше – 26 автобусів.

Упродовж 2016 року школи Чернігівської області отримали 34 нових автобуса, згідно з обіцянкою Валерія Куліча. За рахунок держбюджету були придбані 6 автобусів, інші 27 – на умовах співфінансування від держави та від громад області.

"За останні два навчальні роки в області були закуплені 58 нових шкільних автобусів, з яких 12 – у 2017 році. У зв'язку з проведенням оптимізації мережі навчальних закладів потрібні ще 38 шкільних автобусів, які будуть закуплені в наступні роки", – відзвітував про роботу голова Житомирської ОДА Ігор Гундич. У планах у Гундича на цей рік закупівля ще мінімум 15 автобусів.

Станом на осінь минулого року всі 20 сільських районів Запорізької області були забезпечені шкільними автобусами. Як і обіцяв голова ОДА Костянтин Бриль, за 2017 рік були закуплені 17 транспортних засобів, об'єднані територіальні громади купили ще 12.

Учні шкіл Міловського району Луганської області минулого року отримали два з трьох автобусів, які обіцяв Юрій Гарбуз.

Надрукувати
мітки:
коментарів