Поділитись:

Гунчик став лідером у рейтингу голів ОДА

Вівторок, 15 березня 2016, 14:55

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик посів першу сходинку в рейтингу голів обласних державних адміністрацій за підсумками 2015 року.

Про це йдеться на сторінках видання "Деловая столица", котре уже не вперше оприлюднювало аналогічні рейтинги, зокрема, за три, шість та дев'ять місяців, – повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

Як повідомляє видання, підсумки минулого року в регіонах – це об'єктивна і водночас досить жорстка оцінка тактико-технічних даних керівників органів виконавчої влади областей. Позаяк, складаючи рейтинг, використовувалась інформація Державної служби статистики та її територіальних органів. Показники мирних регіонів (без окупованих АРК і Севастополя та наполовину окупованих Донеччини та Луганщини) порівнюються за 20-ма критеріями.

Відтак лідером рейтингу за підсумками 2015 року став голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик (71 бал). Волинь – єдиний регіон, який за жодним із 20 критеріїв не потрапила до п'ятірки аутсайдерів.

Експерти видання відзначають, що першу сходинку Володимиру Гунчику забезпечили ряд досягнень регіону. Зокрема, Волинь посіла перше місце за динамікою будівництва: обсяг будівельної продукції зріс за рік на 33,8%. Обсяг виконаних робіт на будівництві інженерних споруд виріс на 21,6%, нежитлових будівель – на 38,3%, а в житловому будівництві – на 42%. Загальна площа введеного в експлуатацію житла, у порівнянні з попереднім роком, збільшилася на 44,2%.

Також Волинь посіла третє місце за динамікою експорту та за рівнем народжуваності, увійшла в четвірку регіонів із найменшим коефіцієнтом смертності дітей у віці до одного року і найкращою динамікою промисловості, в п'ятірку – з найбільшим обсягом освоєних капітальних інвестицій на душу населення: 5300 грн на одну особу. Причому загальний обсяг капінвестицій на Волині зріс за рік на 37,7% – більше, ніж в будь-якому іншому регіоні.

Переглянути зображення у більшому розмірі можна за посиланням.

Надрукувати
мітки:
коментарів