Поділитись:

Хто керує в регіонах: де раніше працювали голови ОДА (інфографіка)

Вівторок, 17 квітня 2018, 12:30

Після того, як з'ясувалося, що новий голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко свого часу був заступником міністра внутрішніх справ і все життя працював у правоохоронних органах, деякі ЗМІ припустили, що перед виборами Порошенко вирішив "розставити на місцях" в регіонах надійних, давно перевірених силовиків.

"Слово і Діло" з'ясувало, хто насправді керує областями – професійні управлінці чи силовики, і в яких сферах працювали нинішні голови ОДА до свого призначення на посади.

Найбільше серед теперішніх керівників областями бізнесменів. Точніше, керівників підприємствами. З 24 глав ОДА – 8 раніше були бізнесменами або керівниками підприємств. Наприклад, голова Полтавської ОДА Валерій Головко чотири роки був директором ЦУМу. А голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко займався підприємництвом з 2000 року і сім років очолював ТОВ "Сталь-М". Якщо ж подивитися, хто з голів обладміністрацій поєднував досвід бізнесмена і керівника місцевого самоврядування, то вийде абсолютна більшість – 15 глав ОДА.

Резюме професійного чиновника у Валерія Коровія. Він почав свою кар'єру 18 років тому у Вінницькій ОДА начальником головного управління економіки та поступово пройшов всі адміністративні сходинки, а зараз став кандидатом економічних наук і очолив область. Подібний службовий список, але в різних місцях держслужби, у Ігоря Гундича (Житомирська ОДА), Олега Синютки (Львівска ОДА) і Сергія Кузьменка (Кіровоградська ОДА). Решта держслужбовці в різний час були або підприємцями, або силовиками.

Павло Жебрівський, перш ніж очолити Донецьку область, побував в бізнесі, став нардепом трьох скликань, очолював Житомирську область і навіть трохи менше, ніж півроку працював в Генпрокуратурі начальником управління з розслідування корупційних злочинів, скоєних службовими особами, які займають особливо відповідальне становище.

Костянтин Бриль до того, як приїхати в Запорізьку область як глава ОДА, працював у податковій службі, на митниці і в СБУ.

Детальніше – на інфографіці.

Надрукувати
мітки:
коментарів