Поділитись:

Протипожежні перевірки на Волині: у школах, дитсадках, лікарнях є порушення

Вівторок, 24 квітня 2018, 08:18

На Волині тривають перевірки об'єктів з масовим перебуванням людей на предмет виконання вимог пожежної безпеки.

Про це повідомляє У ДСНС України у Волинській області.

23 квітня співробітники ДСНС перевірили стан пожежної та техногенної безпеки на 32 об'єктах з масовим перебуванням людей на території Волинської області, за порушення правил пожежної безпеки 21 керівник та посадова особа притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів.

Зокрема фахівці ДСНС вивчили протипожежний стан загальноосвітніх навчальних закладів сіл Текля, Журавлине, Сукачі, Кримне, Мильці Старовижівського району, села Млинище, Лежниця Іваничівського району, села Теропин Турійського району, села Стеблі, Велицьк, Кухарі, Мельниця, Підріжжя та Кашівка Ковельського району, а також у ЗОШ № 1 імені Андрія Снітка у селищі Маневичі.

Типовим недопрацюванням у протипожежному забезпеченні більшості цих закладів є відсутність системи пожежної сигналізації, недостатнє забезпечення первинних засобів пожежогасіння або ж їх несвоєчасне обслуговування. Крім того, дерев'яні конструкції горищ у будівлях шкіл потребують вогнезахисної обробки.

Такі ж недоліки зафіксовані й у дошкільних закладах – у селі Журавлине Старовижівського району, у селі Прип'ять Шацького району, в дитячому дошкільному закладі № 2 селища Любешів, ДНЗ селища Колки та села Колодяжне Ковельського району.

Цього дня фахівці ДСНС вивчали також протипожежний стан лікувальних закладів. Зокрема у Волинській обласній психіатричній лікарні №2, розташованій у селищі Олика Ківерцівського району, не проведено обробку дерев'яних конструкцій горищ засобами вогнезахисту та не обладнано автоматичної пожежної сигналізації. У районній лікарні та обласному протитуберкульозному санаторії для дорослих, що розташовані у селищі Колки, – такі ж протипожежні порушення.

Надрукувати
мітки:
коментарів