Поділитись:

Волинські митники викрили махінації з деклараціями на 2,5 мільйона гривень

Четвер, 26 квітня 2018, 11:35

Волинські митники у співпраці з польськими колегами виявили фальсифікацій з боку київського підприємства на суму більше 2,6 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

Посадові особи Волинської митниці ДФС під час розгляду декларації, поданої брокером на імпорт товару "вироби будівельні з пластмас", виявили фальсифікацій з товаросупровідними документами на загальну суму більше 2,6 мільйонів гривень.

Імпортні товари, серед яких рамки під розетки, електрична апаратура для комутації електричних кіл, кнопки дзвоників, побутові вимикачі, частини апаратури для контролю або розподілу електричного струму, комутаційні коробки, кабелі тощо загальною вагою брутто 21,8 тонни, згідно з представленими рахунками – фактурами, були закуплені київським підприємством в Республіці Панама. Вартість товару у поданому контракті зазначалася за курсом НБУ як 283,3 тисячі гривень.

З метою перевірки автентичності поданих до митного оформлення документів правоохоронці скерували кілька запитів, в тому числі до митних органів Республіки Польща. Із відповіді польських колег стало відомо, що насправді ця партія пластмасових виробів походить із Турецької Республіки, і її справжня вартість вища майже у десять разів – 2 605 465 гривень.

За подання документів, що містять неправдиві відомості щодо відправника товару, а також неправдиві відомості, необхідні для визначення митної вартості товару, керівника київського підприємства притягнуть до адміністративної відповідальності. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

Надрукувати
мітки:
коментарів