Поділитись:

Князі, їжа, тріатлон, фестивалі: ТОП гарячих подій літа на Волині

Неділя, 13 травня 2018, 20:30

Літо на Волині спекотне з характерною високою вологістю. Та це не заважає волинянам розважатися з піснями, танцями, театром та спортивними випробуваннями. Пропонуємо переглянути список цікавих та видовищних атракцій, які вже анонсовані організаторами.

Фестиваль "Князівський бенкет"

Що буде: захід переносить нас в історичну епоху Середньовіччя Древнього Лучеська. Стержневою ідеєю і основоположною подією фестивалю є З'їзд європейських монархів 1429 року, коли до Луцька для дипломатичних переговорів прибули королі, монархи, імператори та інші поважні гості з усієї Європи. Фестиваль відбуватиметься у місті втретє та буде черговим етапом підготовки до масштабного (тижневого) святкування 590-ї річниці даної події у 2019 році.

Коли: 9 червня

Місце проведення: замкова площа

Вартість: вхід вільний

Бандерштат – фестиваль українського духу

Що буде: наймасштабніша музична візитівка Волині радуватиме лучан та гостей вже 12-тий рік поспіль. Обіцяють три музичні сцени, цікаві гутірки, нічні покази кіно, дитяче містечко, ярмарок майстрів, тренінги та майстер-класи. Вже анонсували виступ таких гуртів як Друга ріка, Один в каное, Роллікс, Тартак, Жадан і Собаки, O.Torvald, Тарас Чубай та Плач Єремії та інші.

Коли: 3-5 серпня.

Місце проведення: не змінне з минулого року – на березі річки Стир у селі Рованці (вхід з Центрального парку імені Лесі Українки)

Вартість: від 350 грн.

Ніч у Луцькому замку

Що буде: Одна із туристичних родзинок Луцька. Мистецьке дійство, яке поєднує танці, театр, співи, середньовічну культуру та відбувається уночі серед стін древнього Луцького замку. Організатори поки що не анонсують учасників. Однак зазначають: "Ми готуємо для вас справжній калейдоскоп різноманітних мистецтв, де Ніч виходить на перший план, а темрява та зірки стають найкращими декораціями".

Коли: 30 червня

Місце проведення: замок Любарта, Луцьк

Вартість: поки що ціну не оголошували. Минулого року ціна на квитки склала 300 грн у день заходу.

Змагання зі стронгмену

Що буде: на Волинь приїдуть силачі, аби визначити, хто у кращій формі на етапі чемпіонату України. Підніматимуть та кидатимуть колоди, носитимуть мішки, тягатимуть канати. Словом, все у кращих традиціях стронгмену, а судитиме змагання – Василь Вірастюк (Окрім цього у Луцьку в рамках святкування Дня Незалежності заплановані змагання)

Коли: 18 липня

Місце проведення: село Світязь

Вартість: безплатно (для глядачів)

Змагання Polissia Challenge Cup

Що буде: змагання з крос-триатлону, які у 2018 році вдруге відбудуться на Волині. Традиційний маршрут змагань пролягає від озера Сомин (с. Сомин, Турійського району) до села Смідин Старовижівського району. У 2017 році понад 100 учасників із усіх куточків України долали заплив на 1 кілометр, 20 кілометрів велогонки та 6 кілометрів кросу, змагаючись за Кубок, а також призовий фонд у 60 000 гривень.

Коли: 26 серпня

Місце проведення: с. Сомин

Вартість (реєстрації): до 15.07.2018 – 200 грн, до 01.08.2018 – 300 грн, до 15.08.2018– 500 грн.

Фестиваль "Поліське літо з фольклором"

Що буде: учасниками фольклорного фестивалю стають творчі танцювальні та співочі колективи з різних куточків світу. Вони представляють традиції та культурні особливості свого народу. Видовищне костюмоване дійство.

Коли: 22-25 серпня

Місце проведення: різні відкриті локації Луцька

Вартість: безплатно

Фестиваль Art Jazz

Що буде: традиційно у Луцькому замку звучатиме джаз у виконанні віртуозів. Планують запросити музикантів із Польщі, Куби та США.

Коли: 25-26 серпня

Місце проведення: Луцький замок

Вартість: поки що остаточна ціна за квиток не відома, однак варто орієнтуватися на ціну в 150-300 гривень.

Фестиваль Lutsk Food Fest

Що буде: традиційний фестиваль їжі відбуватиметься в Луцьку втричі. Навесні, восени і влітку. Тематика саме літнього фестивалю поки що не відома. Однак учасників очікує чимало запашної смакоти, веселощів та подарунків.

Коли: 28-29 липня

Місце проведення: Луцький замок

Вартість: 30-35 грн

Надрукувати
мітки:
коментарів